🚛 ZÁSILKY VÁM EXPRESNĚ ODEŠLEME I VE SVÁTEČNÍ DNY. TAK NEVÁHEJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Jak na kunu pomocí odchytové pasti

Usídlila se na Vám na půdě, ve střeše či v domě kuna a nevíte si rady, jak se jí zbavit? Vyzkoušeli jste již všechny možné způsoby vypuzení této škodné šelmy a nic nepomáhá? Pak stojí za přečtení právě tento článek, ve kterém se s Vámi podělíme o 6 jednoduchých kroků, jak chytit kunu pomocí sklopné pasti.


První krok: výběr vhodné pasti pro odchyt kuny

Aby se Vám odchyt kuny podařil co nejdříve, měla by sklopná past na kunu splňovat následující kritéria.

  • Dostatečně prostorná past na kuny – aby se kuna do pasti pohodlně vešla, měla by být past dlouhá ideálně kolem 100cm.
  • Průchozí past na kuny – opatrná kuna se cítí bezpečněji, když vidí průchod na druhé straně pasti. Oboustranná past zpravidla urychluje dobu odchytu kun.
  • Odolná past na kuny – sklopec na kunu by měl být vyroben z kvalitního pozinkovaného drátu.

Pokud si nevíte rady z výběrem pasti na kuny, doporučujeme Vám článek, jak vybrat odchytovou past na kuny.

 


Druhý krok: umístění pasti na kuny

Před umístěním pasti sklopec na kunu dobře umyjte vodou, aby z něj nešel cítit lidský zápach, který by mohl kunu odlákat. Poté už pastí manipulujte pouze v rukavicích. I při umístění pasti na kuny, je potřeba dodržet pár zásad.

  • Past na kunu položte ideálně do míst, kde jste zaznamenali stopy kuny. Může to být místo, kudy kuna prochází, či kde jste nalezli její trus.
  • Sklopec na kunu položte na rovný povrch, aby nemohlo dojít k jejímu převržení.
  • Pokud máte možnost past na kunu alespoň trochu zamaskovat, bude to určitě výhodou. Dávejte si však pozor, abyste nezablokovali spouštěcí mechanismus.

sklopce na kuny


Třetí krok: umístění návnady do sklopce na kuny

Abyste kunu odchytli co nejdříve, použijte návnadu, která výrazně zvýší šance. Každá kuna má jinak vytříbený jazýček a proto je těžké určit, na co Vám zaručeně přijde. Kuny však mají obecně rády čerstvé kuřecí a rybí maso či uzeniny, ale také vejce či sušené švestky.

  • Návnadu nezapomeňte do pasti vkládat v rukavicích, aby z ní nešel cítit lidský zápach.
  • Kuny jsou velice opatrné, proto se někdy vyplácí na ně nespěchat. Návnadu doporučujeme nejprve umístit do okolí pasti, aby si kuna získala důvěru. Jakmile návnadu sežere, budete mít důkaz, že kuna o návnadě ví a jistě se vrátí znovu a to tentokrát přímo do pasti.
  • Návnadu do pasti umístěte tak, aby kuna pro její pozření musela šlápnout na spouštěcí mechanismus.

 
Čtvrtý krok: nastražení pasti na kuny

Nastražení pasti se provádí pomocí zajištěním dvou táhel a nemusíte se obávat, zvládne to opravdu každý. Celý postup nastražení sklopce na kuny si můžete prohlédnout ve videonávodu níže.

Pátý krok: pravidelná kontrola pasti na kuny

Past na kunu po nastražení kontrolujte ideálně 3x denně (ráno, odpoledne a večer), abyste zkontrolovali, zda se již kunu nepodařilo odchytit. Kuna by v kleci neměla být déle, než je nutné.

Šestý krok: odchyt kuny byl úspěšný!

Jakmile uvidíte, že se odchyt kuny zadařil, opatrně k pasti přistupte a přes sklopec přehoďte deku či jiný přehoz, abyste kunu udrželi co nejvíce v klidu. Rozhodně se vyvarujte kontaktu s kunou, a to tak, že si oblečete rukavice a dlouhé kalhoty a past budete držet do nejdále od těla.

jak se zbavit kuny agron

Doufáme, že jste se dozvěděli všechny podstatné informace a Váš odchyt kuny bude co nejdříve úspěšný.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?