Automatické zavírání a otevírání kurníku

Už nechcete ráno vstávat se slepicemi a večer myslet na to, zda jste je dobře zavřeli, aby na slepice nemohla kuna nebo lasička? Pak bude stačit pořídit si automatické otevírání a zavírání kurníku. Automatická dvířka do kurníku Vám umožní klidně odjet na víkend pryč, aniž byste se museli o svoji drůbež obávat. Jak ale zjistit, která samootvírací dvířka do kurníku budou pro Vás ta nejvhodnější?
Automaticke zavirani kurniku

Jak automatické otevírání a zavírání kurníku funguje?

Automatické zavírání a otevírání kurníku zpravidla funguje buď na principu časovače nebo světelného senzoru. U některých modelů je dokonce možné tyto dva principy kombinovat.

  • Časovač – u automatického zavírání a otevírání kurníku s časovačem si pouze nastavíte přesné časy, kdy chcete, aby se dvířka kurníku otevírala a kdy zavírala. Otvírač kurníku se poté těmito časy řídí a tedy ráno dvířka kurníku v nastavený čas otevře a večer zase uzavře.
  • Světelný senzor – samootvírací dvířka do kurníku vybavena světelným senzorem, pracují na principu snímání hladiny osvětlení. V praxi to znamená, že se svítáním se dvířka otevřou a večer při soumraku se zase uzavřou.

Jaké jsou možnosti při výběru automatického zavírání kurníku

Kromě výše zmíněných funkcí můžete automatická dvířka do kurníku také vybírat podle toho, zda chcete kompletní systém včetně bezpečnostních dvířek, nebo Vám postačí pouze jednotka automatického zavírání a otevírání kurníku, kterou připojíte na vaše stávající dvířka. Pokud se zařízení chystáte připojit na vaše těžká dřevěná dvířka do kurníku, pak si nejprve ověřte, jak velkou hmotnost je schopný motor v jednotce zvednout. Dalšími kritérii výběru může být také to, zda jsou automatická dvířka do kurníku napájena na baterie nebo přímo ze sítě kabelem.

Srovnání automatického otevírání a zavírání kurníku

Aby bylo vybírání a porovnávání automatických dvířek do kurníku co nejjednodušší, znázornili jsme Vám funkce u jednotlivých modelů do tabulky. Vy si můžete jen rozmyslet, které funkce u svých automatických dvířek do kurníku preferujete a podle toho si vybrat.

 


ChickenGuard
Pro


JOSTechnik
HK-Bat


JOSTechnik HK-Bat 23x34 D


JOSTechnik HK-Bat 34x55 D


JOSTechnik HK-Bat 23x34 R


JOSTechnik HK-Bat 34x55 R


 ChickenGuard 
Pro komplet

 Časovač

Ano

Ano

Ano 

Ano 

 Ano

Ano 

Ano  

 Světelný senzor

Ano

Ano

Ano 

Ano 

 Ano

Ano 

Ano  

 Nosnost

 Do 2 kg

Do 2 kg

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

Do 2 kg  

 Do 2 kg 

 Do 2 kg 

 Dvířka  v balení

Ne

Ne

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano

 Velikost dvířek

 -

-

23x34 cm 

 34x55 cm

23x34 cm 

 34x55 cm

25x30 cm 

 Dvířka s pojistkou

-

-

Ne 

Ne 

Ano 

Ano 

Ano  

 Napájení na baterie

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano

Ano  

 
Ať už si vyberete jakýkoliv model, určitě budete spokojeni.  Automatické otevírání a zavírání kurníku Vám zcela jistě zajistí pohodlí a klid při chovu slepic.



SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?