Ochrana stromků proti okusu zvěří

Stromky jsou především v zimě oblíbenou složkou potravy srnek, zajíců či jiné divoké zvěře a majitelům těchto sadů, alejí či lesů zbydou jen oči pro pláč. Jediným způsobem, jak své stromky před okusem ochránit, je nezvané návštěvníky ze svého pozemku odradit. Jak ale na to?
Ochranna stromku proti okusu zveri

Ochrana stromků proti okusu zvěří – jaké máme možnosti?

Pokud se chcete okusu stromků ubránit, máte na výběr v podstatě ze tří možností. Tou první je dokonalé oplocení celého sadu či lesa, druhou možností je poté oplocení každého stromku zvlášť, což je však často pracnější a nákladnější. Třetím nejrychlejším způsobem je použít pachový ohradník proti srnkám, divočákům a další divoké zvěři.

Jak pachový ohradník funguje?

Pachový ohradník neboli pachový odpuzovač zvěře obsahuje silně aromatické látky, které jsou pro zvěř velice nepříjemné, a tak se ošetřeným místům obloukem vyhýbají. Pachový ohradník proti srnkám, divočákům, daňkům, zajícům a další divoké zvěři můžete používat po celý rok a zvěř tak raději zavítá na jiné místo pro obstarání si své potravy. Pachový odpuzovač zvěře nefunguje pouze jako ochrana stromků proti okusu zvěří , ale také je často využívána myslivci pro snížení nehod na silnicích.

Kam a jak pachové ohradníky umístit?

Pachový ohradník proti srnkám je tekutina, kterou je potřeba nejprve napustit do nějakého nosiče této aromatické látky, jak ale na to?

  1. Nejprve si připravíte takzvaný nosič pachové látky, do kterého se odpuzovač zvěře krásně nasákne. Může to být klasická houbička na nádobí či obyčejná látka.
  2. Houbičku nebo hadřík poté v rukavicích namočíte do odpuzovače, aby se látkou pěkně nasákla.
  3. Tento nosič pachové látky poté jakýmkoliv způsobem připevníte na plotové sloupky nebo dřevěné laťky, ideálně do výšky 0,5-1 m.
  4. Tyto laťky poté zapíchněte do země kolem prostoru, který chcete ochránit. Pachové ohradníky se doporučuje umístit v rozestupu 3-6 m, aby byl Váš sad bezpečně ochráněn.

Pachovy ohradnik proti srnkam proti divocakum

Věříme, že pachový ohradník jako ochrana stromků proti okusu zvěří zafunguje a vy se budete moci věnovat zábavnějším aktivitám, než odhánění zvěře z Vašeho pozemku. Přejeme mnoho úspěchu.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?