Tipy na výběr venkovní boudy pro kočky

Chováte venkovní kočky a sháníte jim útulný domeček, v kterém budou mít pohodlné zázemí pro ničím nerušený odpočinek? Pak rozhodně čtěte dále. Povíme si, jak by měla správná venkovní bouda pro kočky vypadat, jaké hlavní body by měla splňovat a jaké máte možnosti při výběru. V domečku bude kočka trávit opravdu hodně času, a proto výběr nepodceňte a vyberte svému mazlíčkovi ten co možná nejlepší domeček pro kočky.
Venkovni bouda pro kocky

Co by měla zajišťovat venkovní bouda pro kočky

Jako každý kočičí domeček, by i venkovní bouda pro kočky měla být primárně bezpečným a útulným útočištěm pro odpočinek a spánek koček. Kočky jsou opravdu velcí spáči a mají rády klid, ticho a teplo. Domeček pro kočky venkovní by proto měl být chráněný ze všech stran proti větru a chladu. Ideálně by měl mít také průchozí dvířka, která si kočka samo snadno otevře. Pokud hledáte domeček pro kočku na zimu, pak bude nejlepší variantou zateplená bouda pro kočky.

Z jakého materiálu jsou boudy pro kočky vyráběny

Venkovní domeček pro kočky je vyroben nejčastěji ze dřeva, případně z ekologicky recyklovaného materiálu (Eko plastu). Jaké jsou hlavní výhody a nevýhody těchto materiálů?

    • Dřevo – je asi nejčastějším a nejpoužívanějším materiálem pro výrobu venkovní boudy pro kočky. Dřevěný venkovní domeček pro kočky má přírodní vzhled, a tak zapadne do každé zahrady. Nevýhodou dřevěné boudy je však její náročnější údržba. Pokud ji chcete využívat jakou boudu pro kočky na zimu, tak je rozhodně dobru variantou zateplená dřevěná bouda pro kočky.
    • EKO plast - neboli ekologicky recyklovaný materiál se vyznačuje tím, že se nekroutí, nepraská, neplesniví, nepropouští vodu a jednoduše se čistí. Kočičí domeček vyrobený z EKO plastu je tedy oblíbený pro svou snadnou údržbu a vysokou trvanlivost. Venkovní bouda pro kočku vyrobená z ekologicky recyklovaného materiálu navíc nabízí oproti klasickému dřevěnému domku pro kočky také velmi dobré izolační vlastnosti a navíc ochranu vůči UV záření. Domeček pro kočky vyrobená z EKO plastu má velice hladký povrch, který se snadno umývá a čistí a také nevstřebává nepříjemné pachy.


Na co se zaměřit při výběru venkovní boudy pro kočky

Při výběru venkovního domku pro kočky si prověřte nejen, z jakého materiálu je domeček pro kočky vyrobený, ale také se zaměřte na další prvky:

  • Materiál - jak jsme si popsali již výše, můžete si vybrat domeček pro kočky vyrobený z EKO plastu, klasickou dřevěnou boudu, nebo pro celoroční využití může být dobrou volbou zateplený domeček pro kočky s dvojitou izolací ze Styrofoamu.
  • Střecha - dále si zkontrolujte provedení střechy domečku, aby byla odolná proti povětrnostním vlivům. Ideální je, pokud je střecha otevírací, abyste domeček pro kočky mohli snadno vyčistit.
  • Domeček s terasou - spíše estetickým prvkem jsou stylové boudy pro kočky s terasou, na které může Váš mazlíček pozorovat okolí. Domek pro kočku s terasou si zamilují nejen kočky, ale bude i skvělým doplňkem na Vaši terasu nebo balón.
  • Dvoupatrová bouda pro kočky - pokud vlastníte hned dvě venkovní kočky, můžete se rozhodnout, zda jim pořídíte dvě oddělené boudy nebo bude lepší volbou hned dvoupatrová bouda pro kočky.

Teď již víte, jaké existují typy venkovních domečků pro kočky a na co se při výběru boudy pro kočku zaměřit. Nyní můžete vybrat ten nejlepší domek právě pro toho svého mazlíčka.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?