Vyberte s námi ten správný fóliovník

Zahradničení získává nový rozměr s fóliovníky, které se stávají nezbytným spojencem pro předpěstování a rychlejší růst rostlin. Od pěstování zeleniny, ovoce až po vlhkomilné květiny, fóliovníky slouží nejen k prodloužení pěstitelské doby, ale také k ochraně rostlin před nepříznivým počasím. Zde naleznete užitečné informace o výběru, velikostech a výhodách fóliovníků.

foliovnik-na-zeleninu

Fóliovník a faktory ovlivňující výběr

Před tím, než se pustíte do výběru fóliovníku, zaměřte se na umístění a potřebnou plochu pro fóliovník. Pokud máte vybráno vhodné místo, můžete se pustit do výběru. Jestli si vyberete zahradní fóliovník, balkonový fóliovník, fóliovník pro vyvýšený záhon, mini fóliovník do menších prostorů nebo tunelový fóliovník pro pěstování salátů, nešlápnete ani v jednom případě vedle, když si vyberete správný rozměr. Také odolnost fóliovníku je klíčovým faktorem – odolný fóliovník by měl odolat větru, dešti i kroupám. Nezapomeňte na větrací okénka s síťkami, která udržují vzduch v pohybu a díky síťce zabraňují škůdcům, aby se dostali do fóliovníku.

Fóliovníky a dělení dle velikosti 

Menší zahradní fóliovníky jsou ideální pro malé zahrádky, zatímco větší zahradní fóliovníky nabízejí dostatek prostoru pro rozmanité rostliny a často po nich sahají velkopěstitelé. Na výběr jsou fóliovník 2x2, fóliovník 2x3, fóliovník 4x2 i fóliovník 3x6 metrů. Fóliovníky na balkon přinášejí možnost pěstovat zeleninu i lidem na bytě bez zahrádky, zároveň poskytují ochranu rostlin před silným sluncem na oslněných balkonech. Mini fóliovníky se vyznačují skladností a jsou ideální pro předpěstování sazenic, můžete je použít i jako fóliovník na vyvýšený záhon, nebo přímo jako fóliovník do bytu, pro pěstování vlhkomilných pokojových rostlin.

Fóliovníky a jejich výhody

Fóliovníky spojují nižší náklady s jednoduchou montáží a údržbou. Jejich přenosnosti a různé varianty umožňují i využití v interiéru. Fóliovníky především chrání rostliny před přímým sluncem, suchem, deštěm, kroupami, větrem, plísněmi a škůdci, což zajišťuje optimální podmínky pro růst. Můžeme zařadit také výhody pro nás, kdy je fóliovník lehčí než skleník a lze jej přemisťovat dle libosti. To jenom díky konstrukci fóliovníku, lze jej kdykoliv rozebrat a složit a tak i jednoduše vyčistit. Po skončení sezóny navíc můžete fóliovník uschovat, aby nebyl na mrazu a tak Vám sloužil po mnoho dalších let. 

Výběr ovoce a zeleniny pro fóliovníky

Fóliovníky otevírají široké možnosti pro pěstování. Vedle tradiční zeleniny jako rajčata, papriky a okurky se skvěle osvědčují i při pěstování jahod a exotických rostlin. Policové fóliovníky se stávají ideálním prostředím pro milovníky "micro greens" a nebo pro pěstování vlhkomilných pokojových rostlin.

Zahradničení s fóliovníky je novým trendem. Vyberte si ten správný a staňte se profesionálem v pěstování rostlin. Pro dotazy neváhejte kontaktovat naše odborníky telefonicky nebo emailem.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?