🚛 ZÁSILKY VÁM EXPRESNĚ ODEŠLEME I VE SVÁTEČNÍ DNY. TAK NEVÁHEJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Jaký je nejlepší domeček pro kočky

Každá kočka vyhledává k odpočinku klidné a tiché místo, kde nebude nikým a ničím rušena. Z toho důvodu je zapotřebí kočičce pořídit domeček, v kterém bude mít svůj osobní prostor pro kvalitní spánek. Každá kočka však žije v trochu v jiných podmínkách a má jiné potřeby. Jak tedy vybrat ten nejlepší domeček právě pro toho svého mazlíčka?
Domecek pro kocky

Proč je důležitý domeček pro kočky?

Pro opravdu kvalitní spánek potřebují mít kočky pocit jistoty, bezpečí a také dostatečné teplo. Spánku si naši kočičí kamarádi dopřávají opravdu hojně, a to až 18 hodin denně. Vhodné místo pro odpočinek a spánek je tedy jedním z nejdůležitějších doplňků, které byste měli svému mazlíčkovi pořídit.

Jak vybrat vhodný domeček pro kočku

Kočky milují úkryty, ale zároveň mají rády dostatečný přehled o svém okolí. Podle toho jsou také vyráběny nejrůznější domečky a pelíšky pro kočky. Některé jsou vhodné spíše do více vytápěných interiérů a jiné využijete venku na zahradě nebo balkóně. Kočičí domeček byste proto měli vybírat podle toho, do jakých prostor ho potřebujete umístit. Dále byste měli zohlednit povahu své kočky, tedy zda je spíše samotářská a ráda si někam zaleze nebo raději pozoruje okolí. Dalšími aspekty při výběru domečku pro kočky je samozřejmě velikost, tvar a materiál. I přesto, že se kočka dokáže vejít i do těch nejmenších škvír, domeček pro kočky by měl poskytovat dostatek místa pro otočení, protáhnutí, vstávání a ležení. Velikost domečku pro kočky se proto vždy odvíjí od toho, jak velkého mazlíčka máte.

 

Jaké existují typy odpočívadel pro kočky?

Mezi domečky pro kočky můžeme zařadit pelíšky pro kočky, iglú a kukaně pro kočky nebo boudy pro kočky. Pro jaké účely se tyto jednotlivé typy domků pro kočky nejlépe hodí?

  • Otevřený pelíšek – je klasický pelíšek pro kočku, většinou v látkovém provedení. Pelíšek pro kočky je vhodný především do dobře vytápěných interiérů. V nevytápěných prostorech by v něm kočičce byla opravdu zima. Výborný je také závěsný pelíšek pro kočky, který můžete zavěsit na okno nebo na topení, aby se kočička mohla v pelíšku pěkně vyhřívat. Tento typ pelíšku je také velice vhodný pro kočky, které milují sledování dění v domácnosti.
  • Iglů nebo kukaň pro kočku – jedná se o pelíšek, v kterém je kočička chráněna ze všech stran. Kukaň pro kočku zajišťuje ochranu proti chladu, průvanu, ale také hluku. Iglú nebo kukaň pro kočku je výbornou variantou do chladnějších interiérů.
  • Kombinace domku a škrabadla - pokud chcete své kočičce poskytnout nejen zázemí pro odpočinek, ale také prostor pro zábavu, můžete sáhnout po kombinaci kočičího domku a škrabadla, které kočky potřebují pro péči o své drápky.
  • Domeček pro kočku – vybírat můžete látkový domeček pro kočky, který je vhodný pouze do domácnosti nebo naopak venkovní domeček pro kočku. Venkovní domeček pro kočky můžete umístit na zahradu, terasu nebo na balkón. Venkovní bouda pro kočky bývá vyrobená nejčastěji ze dřeva. Pokud potřebujete domeček pro kočky na zimu, pak doporučujeme vybrat zateplený domeček pro kočku nebo domek pro kočku vyrobený z EKO plastu.

Který domeček bude nejlepší pro potřeby té Vaší kočky, jistě víte právě vy. Tak hurá na výběr :)


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?