6 důvodů proč si pořídit infrazářič na terasu

Pokud jste někdy snili o tom, jak si vychutnat čerstvý vzduch a teplý nápoj na terase i v chladnějším počasí, infračervené ohřívače mohou být tou správnou volbou. Tyto moderní zářiče a lampy se staly oblíbeným doplňkem pro terasy, a to nejen v soukromých domech, ale také v restauracích a kavárnách. Proč jsou tak populární a co byste měli vědět při jejich výběru? To se dozvíte v našem průvodci.

infrazaric-na-terasu_02

1. Rychlý a cílený zdroj tepla

Infračervené ohřívače mají jedinečnou schopnost rychle a cíleně zahřát okolní prostor. Díky nim se nemusíte trápit čekáním na teplo, jako u tradičních ohřívačů. Místo toho můžete okamžitě začít užívat teplé a pohodlné prostředí vaší terasy. Můžete si proto užívat prostředí vaší terasy na podzim i v zimě. 

2. Energetická účinnost a ekologičnost

Infračervené ohřívače jsou energeticky efektivní a neprodukují žádné škodlivé emise, což je skvělé jak pro životní prostředí, tak pro vaši peněženku. Díky nim můžete vytvořit teplé prostředí bez zbytečného plýtvání energií.

3. Prodlužování sezóny na terase

Díky infračerveným ohřívačům můžete prodloužit sezónu pro venkovní relaxaci. Užívejte si terasu i v chladnějších měsících a nechte se hřát příjemným teplem.

4. Výběr ohřívače pro vaši terasu

Pokud se rozhodnete investovat do infračerveného ohřívače, měli byste vzít v úvahu několik důležitých faktorů.

  • Výkon: Velikost a výkon ohřívače by měly odpovídat velikosti vaší terasy a vašim potřebám ohledně teploty. Pamatujte, že 1 kW výkonu je vhodný pro plochu kolem 10 m². Také však záleží od typu ohřívače, jestli je to stojací infralampa, nebo infrazářič na stěnu. 

  • Montáž a umístění: Zvažte, kam ohřívač umístíte. Může to být na stěnu, strop, nebo stojan. Důležité je zajistit efektivní rozptylování tepla na celou terasu. Infralampy je vhodné rozmístit do prostoru terasy, v restauracích se dávají do blízkosti posezení. Infrazářiče na stěnu je vhodné umístit tak, aby měli co největší rozptyl tepla a dobrý dosah. 

  • Ovládání a technické možnosti: Mnoho ohřívačů nabízí různé ovládací funkce, včetně dálkových ovladačů, časovačů a termostatů. Vyberte model, který vám usnadní nastavení teploty na Vámi požadovanou a optimální. 

  • Cena a rozpočet: Určete si, jaký máte rozpočet, a zvažte jeho funkce. Cena ohřívače závisí na jeho výbavě. Platí všeobecné pravidlo, čím více funkcí, tím vyšší cena, zvolte si proto funkce, které by infrazářič měl rozhodně obsahovat a které pro Vás nejsou důležité.

5. Údržba a kontrola

Aby váš infračervený ohřívač fungoval bez problémů, je důležité provádět pravidelnou údržbu. Čištění povrchu, odstranění prachu a kontrola stavu žárovek jsou nezbytné. Nezapomeňte na údržbu před a po sezóně, abyste mohli svou terasu vždy rychle vytápět.

6. Výhody infračervených ohřívačů na terase

Důležité je zdůraznit výhody infračervených ohřívačů. Tyto ohřívače přinášejí rychlé a cílené vytápění, což zvyšuje pohodlí a komfort na terase. To může přilákat více hostů do vaší restaurace nebo vám umožnit trávit více času venku. Také mají minimální ekologickou stopu, protože nevytvářejí žádné emise, které vznikají při spalování například dřeva. 

Výběr infračerveného ohřívače pro terasu může být klíčovým krokem k vytvoření příjemného a pohodlného venkovního prostředí. Správně zvolený ohřívač vám umožní vychutnat si terasu po celý rok a udělat z ní skutečný ráj pro relaxaci. Buďte připraveni na teplé a pohodlné chvíle venku díky infračerveným ohřívačům!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?