Přepravní box pro psa: Jak vybrat vhodný do letadla?

Přepravky pro psy určené pro letecké cestování musí splňovat několik kritérií, aby zabezpečily bezpečnost a pohodlí vašeho psa během letu. Tyto požadavky se mohou lišit v závislosti na letecké společnosti a zemi, a proto je vždy nezbytné prověřit konkrétní pravidla daného dopravce.

blog-prepravni-box-pro-psy

Certifikace přepravky pro psa může být důležitá pro zajištění kvality a bezpečnosti. Některé letecké společnosti mohou vyžadovat certifikaci, která potvrzuje, že přepravní box pro psa splňuje specifické normy a požadavky. Nejčastěji je požadována certifikace od Mezinárodního leteckého dopravce pro zvířata (IATA - International Air Transport Association). Tato organizace stanovuje standardy pro přepravní boxy pro zvířata, které jsou uznávány leteckými společnostmi po celém světě. Tato pravidla se týkají rozměrů, materiálu, ventilace, zamykacího mechanismu, bezpečnosti a dalších faktorů. Je důležité kontrolovat aktuální verzi těchto norem na oficiálních webových stránkách Mezinárodního leteckého dopravce pro zvířata (IATA), protože se mohou čas od času měnit a vyvíjet.

Zde jsou některé z obecných norem a doporučení týkajících se přepravky pro psa:

  1. Rozměry: Přepravní box pro psa by měl být dostatečně prostorný, aby umožnil zvířeti postavit se, otočit se a lehnout si pohodlně. Normy IATA obvykle stanoví minimální rozměry přepravky v závislosti na velikosti zvířete.
  2. Materiál: Přepravní box pro psa by měl být vyroben z pevného a odolného materiálu, který vydrží nárazy a zůstane v pořádku během manipulace během letu.
  3. Ventilace: Přepravka by měla mít dostatečnou ventilaci prostřednictvím ventilačních otvorů nebo mřížek, aby zajistila průtok čerstvého vzduchu.
  4. Zamykací mechanismus: Přepravní box by měl být vybaven bezpečnostním zamykacím mechanismem, který brání zvířeti v úniku.
  5. Vodotěsnost: Přepravka by měla být odolná vůči unikání tekutin, aby se zabránilo nepříjemnostem v průběhu letu.
  6. Doprovodné informace: Přepravní box by měl obsahovat identifikační údaje majitele zvířete a základní informace o zvířeti, jako je jméno, plemeno, věk a zdravotní stav.
  7. Pohodlí: Přepravka by měla být vybavena pohodlným povrchem nebo podložkou, která poskytne zvířeti komfort.
  8. Značení: Přepravka by měla být jasně označena nálepkou "Live Animal" a šipkami, které ukazují správnou orientaci přepravky.
  9. Napájení a misky: Přepravní box by měl obsahovat misky na vodu a jídlo, které jsou snadno dostupné pro zvíře.
  10. Přepravky pro specifické druhy: Pro různé druhy zvířat, včetně psů, koček, ptáků a exotických zvířat, existují specifické normy a doporučení.

 Je klíčové brát v úvahu aktuální normy IATA a specifické požadavky letecké společnosti, se kterou plánujete cestovat. Normy IATA se mohou lišit v závislosti na dopravci a typu letu, a proto je nezbytné prověřit všechny podrobnosti před cestou se svým zvířetem.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?