🚛 ZÁSILKY VÁM EXPRESNĚ ODEŠLEME I VE SVÁTEČNÍ DNY. TAK NEVÁHEJTE A NAKUPUJTE! 🐣

Jak na potkany pomocí odchytové pasti

Potkani i krysy jsou rozhodně nevítanými návštěvníky našich domovů. Kromě toho, že jsou nepříjemní na pohled, tak jejich nebezpečnost spočívá především v tom, že jsou přenašeči nejrůznějších onemocnění. Základním pravidlem v boji proti potkanům je začít včas, aby se potkani nestihli rozšířit. Nemějte však obavy, poradíme Vám, jak si s potkany snadno poradit! Pomocí odchytové pasti na potkany se Vám je podaří během pár dnů odchytit a budete mít po problému.
Jak na potkana pomoci odchytove pasti I

Proč zrovna odchytová past na potkany?

Odchyt potkanů pomocí pasti neboli sklopce na potkany je velice oblíbeným způsobem, jak se zbavit potkanů. Odchytovou past na potkany totiž můžete použít naprosto všude, ať už doma, na skladě, v chalupě, ve sklepě, v kurníku nebo třeba v kanalizaci. Past na potkany a krysy vyrobená z pozinkovaného drátu totiž odolá všem podmínkám a nepodléhá korozi, takže jí budete moci používat opakovaně, klidně po několik let. Další nesmírnou výhodou je, že tuto past na potkany a krysy můžete bez starostí použít, i když chováte domácí mazlíčky, jelikož tento sklopec žádnému živému tvorovi neublíží.

Jak vybrat past na potkany?

Pokud doma ještě žádnou past na potkany nemáte, prvním krokem bude rozhodně její výběr. Past na potkany by měla být dlouhá minimálně 30 cm, pokud chcete využít past oboustrannou, pak by se její délka měla pohybovat okolo 60 cm. Pořídit si však můžete klidně i sklopec větší, který bude universálnější, jelikož do něj budete moci chytit potkany, krysy, ale i lasičky nebo kuny. Vždy záleží na tom, do jak velkých prostor potřebujete past umístit. Více o výběru pasti na potkany se můžete dočíst v článku, jak vybrat nejlepší past na potkany.

 

Kam past na potkany umístit?

Největší pravděpodobnost odchytu budete mít na místě, kudy potkani často prochází nebo kde jste zaznamenali jejich stopy či trus. Důležité je z tohoto místa odstranit všechny pochutiny, které by mohly potkany odlákat od pasti. Sklopec na potkany před umístěním dobře umyjte vodou, aby z něj nešel cítit lidský zápach, díky kterému by se potkani mohli pasti vyhýbat.

Jakou použít návnadu do pasti na potkany?

Jako lákadlo pro rychlejší odchyt potkana doporučujeme umístit do pasti návnadu. Jako nejlepší návnada na potkany se osvědčil kousek sýra, slaniny, granule s intenzivní chutí a vůní ryb nebo můžete využít speciální tekutou aromatickou návnadu, kterou stačí postříkat kousek suchého chleba.

Jak nastražit past na potkany?

Nastražení malé pasti na potkany zvládnete hravě během chviličky. Jak přesně se sklopec na potkany nastražuje, se můžete podívat na videu níže.

Za jak dlouho můžete očekávat, že se potkan odchytí?

Odchyt potkana může trvat od pár hodin až po pár dní. Záleží, jak moc bude potkan hladový, jak ho zaujme návnada a také, zda je past umístěna na správném místě. Past na potkany však v každém případě kontrolujte 2-3x denně, abyste si ověřili, zda se již potkana nepodařilo odchytit. Potkan by v kleci rozhodně neměl být uvězněný déle, než je nutné.

past na potkany

Věříme však, že odchytová past Vás dříve či později zbaví všech potkanů i krys a budete mít od nich pokoj. Tak lovu zdar!

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?