Sklopec na kuny aneb k čemu slouží

Běží Vám hlavou otázka, co je to sklopec na kuny a na jakém principu vlastně funguje? Pak jste tu naprosto správně! V tomto článku si povíme, co to vlastně sklopec je a jak nám pomůže při velmi častém problému, jak se zbavit kuny.
Pasti na kuny
 
Sklopec na kuny versus past na kuny

Pokud se ptáte, jaký je rozdíl mezi sklopcem na kuny a pastí na kuny, věřte, že žádný. Sklopec na kuny je pouhým synonymem k odchytové pasti na kuny. Někdy je nazývána také jako sklopná past na kuny, klec na kunu či živolovná past, jelikož odchyt kun je s ní zcela bezpečný a zvíře nijak neohrozí.

Jak vypadá odchytová past na kunu?

Sklopec na kunu je zpravidla vyroben z pozinkovaného drátu. Velikost pasti na kunu, síla drátu, či počet vstupů a provedení zavíracího systému se může model od modelu lišit, jelikož na trhu již existuje velké množství pastí na kunu. Pasti na kuny jsou vybaveny nášlapným mechanismem, který je u pastí s jedním vstupem mají umístěný na opačné straně sklopce a pasti vybaveny dvěma vstupy, tedy pasti na kuny oboustranné, mají nášlapný mechanismus umístěn uprostřed. Pokud si nevíte rady z výběrem, doporučujeme Vám článek, jak vybrat odchytovou past na kuny.

Na jakém principu past na kunu funguje?

Past na kuny funguje na principu nášlapné sklapovací pasti. Sklopec na kuny stačí nastražit a umístit do něj návnadu, abyste kunu přilákali. Poté nezbývá než čekat, dokud si kuna nepřijde pro návnadu přímo do pasti. Jakmile kuna stoupne na spouštěcí mechanismus, past se ihned zavře a kunu uvězní uvnitř pasti.

Kde všude můžete sklopec na kuny využít?

Nastražení pasti na kuny může být úspěšným řešením, jak chytit kunu na půdě, v domě, ve střeše, v kurník, či jak na kuny v autě a dalších nežádoucích místech, kde kuny páchají neplechu. 

Shrnuto, podtrženo, sklopec na kuny je tedy účinným a dlouhodobým řešením, jak se zbavit kuny. Výhodou drátěných pastí na kuny je, že Vám vydrží klidně desítky let a můžete je použít k odchytu hned několika kun či jiné škodné. Pasti jsou zpravidla pozinkované a tedy odolné proti korozi. Můžete tedy odchytávat kuny za sucha i za deště a past bude stále stejně účinná i po několika letech užívání.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?