Jak zlikvidovat vosí hnízdo svépomocí

Objevili jste v blízkosti svého domu vosí hnízdo a potřebujete se ho co nejrychleji zbavit? Zvláště pokud je někdo z rodiny alergický na vosí bodnutí nebo máte malé děti, rozhodně není na co čekat. Avšak nebojte, s tou správnou přípravou zvládnete likvidaci vosího hnízda vyřešit i sami.
Jak se zbavit vosiho hnizda

Bezpečí na prvním místě

Než se pustíte do likvidace vosího hnízda svépomocí, měli byste si být jisti, že na vosí bodnutí nejste alergičtí. Pokud od svého lékaře zjistíte, že máte alergii, poproste raději někoho jiného, aby se s tímto úkolem, jak zničit a odstranit vosí hnízdo vypořádal za vás. Pokud je hnízdo hodně vysoko nebo na nějakém těžko dostupném místě, pak raději likvidaci vosího hnízda nechte přímo na profesionálech.

Nepodceňte přípravu

Jestliže se rozhodnete, že se dokážete zbavit vosího hnízda sami, přistupujte k tomu však vždy s respektem. Nezapomeňte se především řádně obléci tak, aby jste měli zakryté všechny části těla. Než se tedy budete chtít pustit do toho, jak zlikvidovat vosí hnízdo pod střechou, ve střeše, apod, nejprve si obujte pevnou obuv, oblečte si pevné kalhoty, bundu, rukavice, kuklu a brýle.

Počkejte na správný čas

Klíčové je vybrat vhodný čas pro akci, jak se zbavit vosího hnízda. Rozhodně se do likvidace nikdy nepouštějte v průběhu dne, kdy se vosy pohybují v okolí hnízda a mohou se do něj chtít kdykoliv vracet. Pro likvidaci vosího hnízda jsou nepříhodnějším časem velmi brzké ranní hodiny, kdy jsou vosy ještě v hnízdě. Jejich reakční schopnosti jsou navíc mnohem pomalejší a jsou méně agresivní.
Jak zlikvidovat vosi hnizdo

Vyberte vhodný sprej na vosy

Když už se do likvidace vos pustíte sami, pořiďte si opravdu účinné přípravky, které vosy zahubí hned po první aplikaci. Velmi osvědčeným způsobem, jak se zbavit vosího hnízda, je použít pěnu proti vosám. Pěna se ve vosím hnízdě rovnoměrně rozšiřuje a tím znemožňuje vosám v odletu z hnízda. Pěna na vosy s navázanou účinnou látku navíc funguje jako kontaktní jed a tedy všechny vosy, i ty které později přiletí, spolehlivě zahubí. Využít můžete také sprej na vosy.

Vsaďte na prevenci

Jakmile bude likvidace vosího hnízda úspěšně za Vámi, doporučujeme se zaměřit také na prevenci, abyste další rok nemuseli opět přemýšlet, jak zlikvidovat vosí hnízdo. Proveďte tedy kontrolu vašeho domu a prohledejte všechny uvolněné obklady, neutěsněné větrací otvory a praskliny kolem oken a rámů dveří. Jejich utěsnění by mohlo zabránit stavbě nového vosího hnízda opět na jaře. Dalším tipem, jak předejít vosí kolonii, je zavěsit si na zahradu falešné vosí hnízdo. Vosy jsou extrémně teritoriální a nikdy si nepostaví hnízdo v blízkosti jiné kolonie. Zavěšení falešného hnízda na zahradu tedy může být způsob, jak vosy od usídlení se na Vašem pozemku odradit.

Věříme, že s pomocím tohoto návodu, jak zlikvidovat vosí hnízdo, zvládnete vosí hnízdo svépomocí a přitom bezpečně zničit a odstranit a budete si moci užívat horké letní dny bez obav z žihadla.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?