Proč si pořídit automatická dvířka do kurníku

Přemýšlíte, jestli koupit automatické otevírání a zavírání kurníku? Pokud se nemůžete rozhodnout, zda pro Vás budou automatická dvířka do kurníku vhodná a případně jaká vybrat, pak pokračujte ve čtení. Popíšeme si, jak automatické zavírání a otevírání kurníku funguje a jaké jsou jeho hlavní výhody.

Základní princip automatického zavírání a otevírání kurníku

Automatická dvířka do kurníku jsou systém, který automatizuje procesy zavírání a otevírání kurníku. Jedná se o technologii, která umožňuje nastavit přesnou denní dobu, kdy se kurník otevírá a kdy zavírá. Některé modely mají fotocitlivé senzory, které se orientují podle vnějších světelných podmínek, tedy spouštějí otevírání dvířek za svítání a zavírání dveří za soumraku.

 

Proč si koupit automatická dvířka do kurníku

Automatické zavírání a otevírání kurníku pomáhá řešit chovatelům různé problémy nebo jim alespoň značně zjednodušuje práci na začátku a na konci dne. V čem jsou největší výhody samozavíracích dvířek?

1. Nemusíte brzy ráno vstávat a večer myslet na zavírání kurníku

Jednou z hlavních výhod je zcela jistě to, že nemusíte brzy ráno před prací pospíchat, abyste stihli otevřít kurník pro slepice. Naopak o víkendu si můžete klidně bez výčitek přispat. Nehledě na to, že ne vždy je pěkné počasí, v kterém se nám chce vybíhat ven. Stejně tak večer nemusíte myslet na to, že už je čas zavřít slepice a klidně se můžete zdržet déle mimo domov.

2. Můžete odjet na víkend nebo na dovolenou

Pokud chcete čas od času odjet na víkend pryč, abyste si dopřáli zasloužený odpočinek, pak pro Vás budou automatická dvířka do kurníku ideální. Nemusíte úkolovat sousedy, kamarády nebo rodinné příslušníky, aby se o Vaše slepice starali. Pokud jim poskytnete dostatek vody a krmení, o automatické otevírání a zavírání kurníku se dvířka postarají sama.

3. Ochrana slepic před predátory

Automatická dvířka do kurníku jsou také perfektní možností, jak ochránit slepice před kunou, liškou nebo lasičkou. Tito predátoři obvykle útočí od soumraku do svítání a zřídkakdy zaútočí na slepice během dne. Pokud však budete mít automatická dvířka na kurník, která se vždy sama včas uzavřou, pak se těchto predátorů nemusíte obávat. Pro opravdu nejúčinnější ochranu slepic před kunou, liškou nebo lasičkou si můžete kurník pro slepice vybavit ještě bezpečnostními samozamykacími dvířky. Tato dvířka napojená na automatické zavírání a otevírání kurníku se po spuštění automaticky pevně uzamknou. Tento systém znemožňuje predátorům, aby si dvířka nadzvedla, a tak budou slepice v kurníku v naprostém bezpečí.

Shrnuto podtrženo

Automatické zavírání a otevírání kurníku Vám tedy přinese především klid a větší svobodu při chovu slepic. Nebudete se již muset omezovat a upravovat svoje aktivity a volný čas podle své drůbeže. Tato technologie vám značně usnadní práci a pomůže nejen pravidelně a samostatněji obhospodařovat kurník, ale také minimalizovat rizikové faktory pro drůbež. Automatická dvířka je navíc možné instalovat do jakéhokoli typu kurníku, takže s ohledem na další výhody a benefity, je to jistě investice na zvážení. Pokud si nejste jisti, který typ automatických dvířek pro Vás bude ideální, můžete si přečíst srovnání jednotlivých modelů v tomto článku: Automatické zavírání a otevírání kurníku.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?