Proč je vhodné mít pro slepice kvalitní výběh?

Vytvoření prostoru pro vaše slepice je klíčem k zajištění jejich šťastného a zdravého života. Venkovní výběhy pro slepice nabízejí bezpečné a příjemné prostředí s dostatkem prostoru pro pohyb, hledání potravy a projevování přirozeného chování. Každá slepice by měla mít alespoň 1 až 2 metry čtverečních prostoru, a více prostoru vždy znamená lepší pohodu. Při výběru typu výběhu je důležité myslet na velikost, materiál, zastřešení a možnost manipulace.

vybeh-pro-slepice-blog_01

Kryté výběhy pro slepice

Krytý výběh pro slepice poskytuje slepicím útočiště před nepříznivým počasím a predátory. Ochrana před deštěm a sluncem je klíčová pro prevenci onemocnění spojených s vlhkým prostředím. Kvalitní výběh pro slepice se stíněním přispívá k regulaci teploty, což je důležité pro pohodu slepic. Zároveň chrání před predátory, což je klíčové pro bezpečí slepic. Krytý výběh pro slepice také zabrání vletu jiných ptáků, kteří by mohli být přenašeči různých onemocnění. Na trhu je mnoho variant krytých výběhu, ale my by jsme je rozdělili do dvou kategorií a to menší kryté výběhy pro slepice a větší kryté výběhy pro slepice. Menší výběhy pro slepice můžou být také lehce přenosné a můžete je přesouvat po zahradě bez obav z dravců. 

Přenosné výběhy pro slepice

Máte menší chov slepic a chtěli byste jim dopřát čerstvé trávy? Přenosné výběhy pro slepice jsou ideální pro ty, kteří chtějí flexibilitu a snadné přesuny. Lehké materiály a kompaktní rozměry umožňují jednoduché přesuny na jiná místa. To je ideální pro pravidelné obměňování pastvin nebo optimalizaci využívání plochy. Přenosný výběh pro slepice přinese vítanou změnu lokality a také zpestření jídelníčku vašich slepic. Díky svým rozměrům, je přenosný výběh pro slepice také snadno uskladnitelný, takže jej můžete na zimu uschovat a na jaře znovu využívat. 

Kurníky s výběhem

Kurníky s výběhem kombinují volný výběh pro slepice s bezpečím kurníku. Slepičky se mohou pohybovat mezi kurníkem a výběhem snadno a bezpečně. Tato hybridní možnost poskytuje komplexní domov pro zdraví a pohodu slepic. Více flexibilnější variantou, také pro více kusů, je obstarání voliéry, do které lze pohodlně umístit větší kurník a slepice budou mít víc místa. Nebo můžete kurník s výběhem umístit do voliéry a mít tak dvojí ochranu proti predátorům, nebo kontrolovanější pohyb vaší drůbeže. 

blog-vybeh-slepice-2

Sítě pro drůbež

Sítě pro slepice zajišťují bezpečné a ohraničené prostředí. Kvalitní síťoviny jsou odolné, snadno instalovatelné a poskytují optimální ventilaci. Tím se zabraňuje nekontrolovanému pohybu drůbeže a udržuje zahradu v pořádku. Také poskytují možnost ohraničit si prostor dle vlastních potřeb, nejste omezování konstrukcí. 

Výběhy pro slepice nejsou pouhým prostorem, jsou klíčem k blahobytu a zdraví vaší drůbeže. Poskytují prostor pro projevování přirozeného chování, pohyb a svobodu, což se projevuje v kvalitě vajec a celkovém blahobytu slepic. Vyberte si správný typ výběhu a investujte do šťastného života vašich opeřených přátel.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?