Pomůžeme Vám vybrat odpuzovač myší

Ty malé neohrožené tvory, které nám občas způsobují pořádné starosti, někdy jsou to poničené zásoby potravin, jindy nepříjemné zvuky škrábání pod podlahou. Každý, kdo zažil setkání s myší v domácnosti, ví, že je třeba přijmout opatření. To nás přivádí k problému, na který máme užitečnou odpověď: Odpuzovače myší.

blog-odpuzovac-mysi_02

Myš domácí: Nezvaný host

Myši jsou drobní hlodavci, kteří mají schopnost přizpůsobit se širokému spektru prostředí a skrz své malé rozměry se dostanou i přes škvíry menší o šířce tužky. Jsou to mistři v hledání potravy a přežívání. Ale co se stane, když se tato drobná stvoření rozhodnou udělat z naší domácnosti svůj nový domov? To může být problém. Zamoření myšmi přináší zdravotní rizika, protože myši jsou známí přenašeči infekce a různých onemocnění. 

Ultrazvukové odpuzovače myší

První na seznamu bojovníků s myšmi jsou ultrazvukové odpuzovače myší. Tyto zařízení využívají frekvence zvuku, které jsou mimo dosah lidského sluchu, ale nejsou příjemné pro myši. Princip spočívá v tom, že se myši nechtějí zdržovat na místě, kde jsou vystaveny nepříjemnému zvuku. Účinnost těchto odpuzovačů může být různá a závisí na specifických modelů a jejich umístění. Často se umisťují do prostor, kde myši vytvářejí hnízda, kde se nejčastěji vyskytují, nebo kde mají své frekventované cestičky.

DRAGON ULTRASONIC C200 p2

Pachové odpuzovače myší

Další účinnou metodou jsou pachové odpuzovače myší. Tyto odpuzovače myší využívají pachy nebo chemické látky, které jsou pro myši nepříjemné nebo odstrašující. Myši jsou citlivé na různé pachy, a některé vonné látky, které jsou pro nás příjemné, mohou být pro ně odpudivé. Tyto odpuzovače myší jsou často vytvořeny na bázi psí srsti, přírodních esenciálních olejů nebo bylinných výtažků. Mohou být umístěny v různých formách, od sprejů po sáčky nebo malé zařízení, která šíří vůni do vzduchu. V naší nabídce najdete pachové odpuzovače myší ve formě sáčků, které lze jednoduše pověsit na místa největšího výskytu myší. 

blog-odpuzovac-mysi-2

Kde je lze použít?

Odpuzovače myší jsou vhodné do různých prostředí, včetně domů, sklepů, garáží, skladů a dokonce i zahrádek. Jejich účinnost závisí na faktorech, jako je typ odpuzovače myší, velikost místnosti, typ prostředí a způsob, jakým jsou umístěny.

  • Ultrazvukové odpuzovače myší - lze umístit do venkovních i vnitřních prostor. Nedoporučujeme jej umisťovat do obývaných prostor skrz zvukový efekt plašiče, který může být pro člověka rušivý. 
  • Pachové odpuzovače myší - lze také umístit do venkovních i vnitřních prostor. Vždy počítejte s tím, zda je pro Vás pach příjemný nebo nepříjemný a podle toho volte umístění. Dbejte na to, aby byl odpuzovač myší mimo dosah dětí a domácích mazlíčků. 

Na závěr bychom měli zdůraznit všeobecnou radu na odpuzení myší: udržujte čistotu. Myši jsou lákány potravinovými zásobami a nepořádkem. Pravidelné uklízení a uzavírání potravin v uzavřených nádobách mohou být první linie obrany proti invazi myší. Boj proti myším může být výzvou, ale s vhodnými odpuzovači a preventivními opatřeními lze tento boj vyhrát. 

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?