Odpuzovač neboli plašič myší a potkanů

Myši ani potkany nechce mít v domácnosti ani ve sklepě nikdo z nás. Tito malý hlodavci dokáží napáchat nespočet škod, zanechávají za sebou páchnoucí trus a navíc přenáší řadu nebezpečných nemocí. Jak ale myši a potkany ze svého obydlí vypudit? Velice oblíbeným způsobem, je použít odpuzovač neboli plašič myší, krys a potkanů. Jak taková plašička na myši funguje a proč ji myši a potkani nesnáší?
plasic odpuzovac mysi potkanu krys

Proč je plašič myší a potkanů tak oblíbený?

Plašička na myši neboli elektrický odpuzovač myší je malé zařízení, které generuje ultrazvukové signály, které myši i potkani nesnáší a tak všechna místa opatřená tímto plašičem co nejdříve opouští. Tento ultrazvukový odpuzovač myší, potkanů, krys a dalších hlodavců se lehce přenáší, a tak jej můžete umístit kdekoliv je zrovna potřeba. Plašič myší mají v oblibě všichni ti, kdo se nechtějí pouštět do likvidace potkanů, ale chtějí je pouze vypudit ze svého obydlí. Ultrazvukový odpuzovač myší a potkanů dokáže připravit a zapnout naprosto každý, a přitom plašička myší neohrozí děti, ani žádné živočichy v okolí.

 

Jak velkou plochu dokáže plašič myší a potkanů ochránit?

Dosah plašiče záleží na mnoha faktorech a můžete si vybrat odpuzovač hlodavců, který bude vyhovovat přímo vašim požadavkům. Podle čeho se mění dosah a rozsah tónu, který plašič myší vydává? Hlavními proměnnými jsou typ a počet reproduktorů plašiče.

  • Typ reproduktoru – ultrazvukový odpuzovač myší vybavený klasickým kovovým reproduktorem má dosah maximálně 200-300m2 a hodí se spíše do menších uzavřených prostor. Pokud chcete použít plašič myší ve velké hale nebo ochránit venkovní prostory, doporučujeme vybírat plašič s moderními membránovými reproduktory, které mají dosah až 2000 m2.
  • Počet reproduktorů – odpuzovače myší a potkanů s jedním až dvěma reproduktorů mají rozsah tónu v úhlu 180°. Tyto plašičky proto doporučujeme umístit vždy do rohu ošetřeného prostoru, aby byl tón slyšitelný v co největším rozsahu. Co se týká dosahu, tak plašič myš, potkanů a krys s dvěma reproduktory má samozřejmě větší dosah, než odpuzovač hlodavců pouze s jedním reproduktorem. Pokud chcete plašič myší umístit do členitějších prostor, doporučujeme vybrat 3D ultrazvukový odpuzovač s třemi reproduktory, který vydává tóny v rozsahu 270°.

Plasicka na kuny 2

Kam je možné odpuzovač myší a potkanů umístit?

Plašiče myší DRAGON ULTRASONIC mají speciální magnetický držák, díky kterému je můžete připevnit téměř na každý povrch. Jelikož je odpuzovačů na myši na trhu celá řada, je potřeba se opět zamyslet, kde především budete odpuzovač myší, potkanů a krys využívat.

  • Vnitřní nebo venkovní prostory – pokud budete chtít plašič myší používat jen ve vnitřích prostorech jako je půda, sklep, garáž, sklad apod, tak můžete využít v podstatě jakýkoliv elektrický odpuzovač. Pokud však hledáte plašič myší venkovní, zaměřte se na to, aby měl ultrazvukový odpuzovač myší vodotěsný kryt a vydržel i v dešti.
  • Připojení do elektrické sítě nebo na baterie – další, co je třeba si rozmyslet je, zda budete mít na všech potřebných místech přístup k elektrické energii. Podle toho poté můžete vybírat plašičku myší napájenou přímo ze sítě, u které nebudete muset už více investovat a řešit výměnu baterií. Pokud budete chtít plašič myší více přenášet i na místa bez elektřiny, pak bude více vhodný odpuzovač myší na baterie.
  • Ruční zapínání nebo senzor pohybu – poslední parametr, nad kterým je potřeba se zamyslet je, zda Vám bude vyhovovat zapnout plašič myší ručně a poté ho nechat běžet tak dlouho, jak bude potřeba. Nebo raději využijete odpuzovač myší se senzorem pohybu, který se zapne a začne generovat zvuky jen tehdy, když zaznamená pohyb.

 

Na výběr tedy máte celou řadu odpuzovačů a záleží pouze na Vás, který plašič myší, krys a potkanů bude pro Vás ten nejvhodnější. Všechny odpuzovače fungují na stejném principu a jistě s nimi boj proti myším a potkanům bude úspěšný. Aby se však hlodavci po čase nevrátili, je zapotřebí vybrat vždy plašič myší, který má naprogramovanou automatickou změnu kmitočtu. Potkani i myši tyto zvuky nesnáší a pokud se budou neustále měnit na různých frekvencích, zajistí to, že si hlodavci na tento otravný zvuk nezvyknou. Přejeme hodně úspěchu!


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?