Jaká je nejlepší škubačka na křepelky?

Máte chov křepelek a nastal čas jejich porážky? Chtěli byste si připravit křehké a výživné křepelčí maso, ale odrazuje Vás od toho zdlouhavé ruční škubání těchto malých tvorů? V dnešní době naštěstí existuje spousta užitečných pomocníků, s kterými bude škubání křepelek otázkou pár minut nebo dokonce vteřin.
skubacka na krepelky krepelci maso

Křepelčí maso – v čem je unikátní?

Křepelčí maso spojuje hned několik předností najednou. Kromě toho, že je křepelčí maso velice chutnou a lahodou záležitostí, je také málo kalorické a přitom nutričně hodnotné. Křepelčí maso je plné vitamínů, především pak vitamínu skupiny B, ale obsahuje také selen či železo. Možné si říkáte, kolik masa může být z tak drobného tvora. Křepelky mají výborně vyvinout svalovinu, a tak Vás množství masa v poměru na její velikost překvapí.

Křepelčí maso je proto oblíbenou pochutinou, jelikož obsahuje velké množství bílkovin a přitom malé množství tuku. V restauraci, ale i v obchodě si za toto masíčko však zaplatíte nemalou částku. Mít vlastní chov křepelek, je proto v dnešní době opravdu výhodou. Křepelky jsou kromě toho výtečného masa také producenti oblíbených a neméně zdravých křepelčích vajec.

Prvním krokem bude zcela jistě porážka křepelek. Pro porážku křepelek můžete využít speciální odkrvovací trychtýř, který Vám pomůže křepelky bezpečně přidržet, aby nedošlo k nějakému zranění. Jakmile budou křepelky odkrvené můžete začít s jejich spařováním. Spařování provedete tak, že si připravíte velký hrnec či spařovací kotel s horkou vodou. Teplota vody by se měla pohybovat okolo 60-65°C a doporučujeme ji poctivě kontrolovat teploměrem. Křepelku poté ponoříte do vody na dobu cca 25-35 sekund. Správné spaření křepelek je důležité pro jejich následné snadné škubání.

Škubačka na křepelky – jaké jsou možnosti?

Škubání křepelek můžete provádět třemi různými způsoby. Tím prvním je již řečené ruční škubání, které je však, především při velkém chovu křepelek, opravdu nekonečné. Jaké jsou tedy další možnosti a která bude ta nejlepší?

  • Škubačka drůbeže na vrtačku – jedná se o škubací válec, který připevníte na vrtačku. Křepelku poté chytnete za nohy a spouštíte jí podél tohoto rotujícího válce vždy částí, kterou chcete oškubat.
  • Bubnová škubačka na křepelky – nejlepší a nejpohodlnější variantou je použití bubnové škubačky na drůbež. Tato škubačka peří totiž dokáže oškubat až 8 křepelek za neuvěřitelných 30 sekund a to téměř bez jakékoliv Vaší námahy. Jedná se totiž o buben, který má ve spodní části umístěný rotační talíř, který je přímo poháněn motorem. V celém bubnu jsou rozmístěné speciálně tvarované škubací prsty, které drobná těla hladce oškubou, ale přitom nijak nepoškodí kůži. Jak tato nejlepší škubačka na křepelky reálně funguje, se můžete podívat ve videu níže.

Doufáme, že Vám tento článek pomohl a přejeme Vám dobrou chuť při konzumaci tohoto výtečného křepelčího masa.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?