Jak vybrat vhodnou přepravku pro psa

Plánujete-li cestovat a máte v úmyslu vzít sebou svého miláčka, začínáte prozkoumávat možnosti přepravky pro psa, ale cítíte se v nabídce ztraceni? Pokud jste odpověděli ano, pak je tento článek určen přímo vám. V následujícím textu najdete užitečné rady a tipy, které vám pomohou vybrat ten správný  box na psa a splnit vaše potřeby.

prepravka-pro-psy

 

Správná velikost je klíčová 

Je klíčové pečlivě vybrat správnou velikost, přičemž je lepší, aby byla přepravka pro psa spíše větší než menší. Výška by měla být minimálně o několik centimetrů větší než výška psa. Délka by měla odpovídat součtu délky zad psa a poloviny délky jeho předních nohou. Šířka prostoru by měla být minimálně o rozměr ležícího psa na boku. Při výběru je důležité zkontrolovat, zda se pejsek v přepravce cítí pohodlně, a jestli není prostor příliš malý. Kvalitní výcvik pejska může pomoci, aby se nebojil vstoupit do menšího prostoru. Přepravka pro psa by měla umožňovat pejskovi pohodlně stát, lehnout si a otočit se.

Typ dopravního prostředku

Pokud vybíráte box pro psa do auta je důležité, aby obsahovala drážky pro autopásy, zatímco při cestování letadlem musí mít přepravka na psa certifikát pro leteckou přepravu. Pro ty pejsky, kteří nejsou nadšení z přepravky, může být užitečné lákat je pamlsky nebo hračkami, které na ně uvnitř čekají.

Volba vhodného materiálu

Pro přepravky pro psy je nejtypičtější plastový materiál, který se vyznačuje lehkostí, cenovou dostupností a snadnou údržbou. Kovové přepravní boxy nabízejí výbornou viditelnost a ventilaci, často jsou vyráběny z lehkého hliníku a jednoduše se udržují. Na druhé straně však mohou poskytovat menší komfort. Tato nevýhoda se naopak nevyskytuje u textilních přepravek, které působí esteticky, avšak jsou méně odolné a vyžadují náročnější údržbu.

Priorita je praktičnost a bezpečnost 

Nedoporučujeme se ihned nechat unést první designovou lahůdkou, na kterou narazíte. Raději se zaměřte na praktické aspekty, které potenciální přepravní box pro psa má. Je snadno udržovatelný? Lze ho skládat jako přenosnou přepravku? Splňuje vybraný přepravní box pro psa požadavky na cestování? Poskytuje pohodlné madlo pro snadné přenášení, nebo máte obavy z nepříjemného materiálu, který by se mohl vtírat do rukou? Jak působí konstrukce? Vypadá dostatečně pevně a bezpečně? Všechny tyto faktory jsou důležité zvážit při výběru.

Doufáme, že naše rady a tipy vám usnadní výběr přepravního boxu pro vašeho mazlíčka a přispěje k bezpečnému a pohodlnému cestování. Se zřetelem na velikost, hmotnost, materiál a bezpečnostní prvky si můžete vybrat ideální box pro psa na společné dobrodružství. Přejeme vám, aby vaše cesty byly plné radosti a pohodlí pro vás i vašeho chlupatého přítele!


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?