Jak vybrat nejúčinnější past na myši

Našli jste v domě, na chalupě nebo v kůlně myši? Pak jistě hledáte co nejrychlejší způsob, jak se všech myší ze svého pozemku zbavit. Jednou z nejpoužívanějších a nejjednodušších způsobů, jak se zbavit myší, je použít past na myši. Jak se ale v tak velikém výběru pastí na myši, které se již objevují na trhu vyznat a kterou vybrat?
Pastička na myši v domě

Jaké typy pastí můžete použít?

Na trhu můžete narazit na různé druhy pastí na myši. Zde si popíšeme princip tří základních pastí na myši.

  • Klasická sklapovací pastička na myši – tato pružinová pastička na myši je již léty ověřeným způsobem, jak se zbavit myší. Do pasti stačí umístit návnadu, past na myši natáhnout a čekat. Jakmile se myš dotkne návnady, pastička na myši se rychle sklapne.
  • Past na myši domečková – tuto past oceníte, pokud potřebujete odchytit více myší najednou. Past na myši domečková je nastavena tak, aby se myš mohla dostat dovnitř k návnadě, avšak ven se už nedostala.
  • Živolovná past na myši – pokud nechcete myši ublížit, bude právě toto ta nejlepší past na myši pro Vás. Do pasti opět umístíte návnadu. Jakmile se myš vydá do pasti pro návnadu a stoupne na nášlapnou plošinu, past na myši se sklapne.

Ať už využijete jakýkoliv druh pasti na myši, vždy pamatujte na to, je všechny pastičky je zapotřebí pravidelně kontrolovat. Než past na myši pořídíte, zamyslete se také, do jakého prostředí potřebujete past umístit. Dřevěné pasti na myši se hodí spíše do suchého prostředí, na rozdíl od pozinkované nebo plastové pasti na myši, kterou můžete klidně umístit např. do sklepa nebo na jiné místo s vyšší vlhkostí.

Jakou použít návnadu do pasti na myši

Základem úspěchu při chytání myší je použít vhodnou návnadu. Použít můžete kousek sýra, čokolády, ořechu, ale úplně postačí i kousek opečeného chleba. Doporučit Vám také můžeme speciální návnadu s intenzivní vůní i chutí ryb, která všechny hlodavce rychle přiláká.

Kam past na myši umístit

Nejlepší možností, jak se rychle zbavit myší, je past položit do míst, kudy často prochází. Je proto dobré, nejprve vysledovat, kde se často nachází myší trus a tam poté past na myši nastražit. Nejčastější místa výskytu jsou v různých štěrbinách a zákoutích.

Jak vybrat nejucinejjsi past na mysi

Pozor na vlastní bezpečnost

Jakmile se Vám myši podaří odchytit, nikdy je neodklízejte pouze holou rukou. Myši jsou přenašeči mnoha nebezpečných onemocnění, a proto vždy použijte gumové rukavice a po kontaktu si řádně umyjte ruce.

Jaké jsou další možnosti?

Pokud s nějakého důvodu nechcete použít past na myši, nevěstě hlavu, jelikož existují i další zaručené a oblíbené způsoby. Patří mezi ně třeba použití jedu na myši. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak se zbavit myší pomocí jedu, doporučujeme Vám článek Jed na myši jako zaručená ochrana domu.

Pokud jste zastánci humánních způsobů a nechcete myším jakýmkoliv způsobem ublížit, pak i pro Vás máme řešení. Přečtěte si článek Odpuzovač neboli plašič myší a potkanů, kde se dozvíte všechny informace o tom, jak plašič myší funguje.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?