Jed na myši jako zaručená ochrana domu

Schovaly se k Vám domů před zimou myši a nevíte jak se jich zbavit? Stačí malá dírka a máte zaděláno na pořádný problém. Jakmile se myši v domě zabydlí, už se jim nebude chtít pryč. V domě pak zanechají nevábně páchnoucí trus, rozkousané kabely a nenechají Vás vyspat. Mimo to jsou myši také přenašeči mnoha nebezpečných onemocnění. Jakmile tedy myši v domě objevíte, je načase začít ihned jednat. Jak se ale myší spolehlivě zbavit, aby se už nevrátily?
Jed na mysi jak se zbavit mysi

Nejúčinnější bude jed na myši

Pokud se chcete myší na dobro zbavit, bude nejlepší spoléhat na jistotu a tou je jed na myši. Pokud se do hubení myší chcete pustit sami, dejte si pozor na výběr vhodného jedu. Na trhu můžete narazit v podstatě na dvě účinné látky užívané v jedech na myši. Obě dvě látky obsahují antikoagulační rodenticidy, které v těle blokují využití vitamínu K, který je nezbytný pro funkci srážení krve. V důsledku toho dochází po požití k samovolnému vnitřnímu krvácení. Jaký je ale v těchto látkách rozdíl?

  • Bromadiolon – tuto látku můžete nalézt ve velkém množství jedů na trhu. Při výzkumu této látky se však zjistilo, že je poněkud méně účinná, jelikož některé druhy hlodavců, především pak myši a krysy jsou vůči ní často rezistentní.
  • Brodifacoum – je velice silná a účinná látka, která dobře funguje již po jednorázové konzumaci. 

Pokud se tedy chcete myší opravdu zbavit, vybírejte jed na myši, který obsahuje právě tuto látku, zvanou Brodifacoum.

Proč právě jed na myši Ratzia bag?

Jed na myši Ratzia Bag obsahuje právě tu nejúčinnější látku zvanou Broudifacoum a tak perfektně funguje při hubení myší, ale i krys a potkanů. Tento jed na myši je ve formě pasty dávkované v jednotlivých sáčcích. Tyto sáčky jsou odolné proti vlhkosti, a tak je můžete použít jak ve vnitřních, tak i venkovních prostorech. Tento jed na myši se velmi snadno dávkuje a především je bezpečnější než otrávené granule či zrní, které může myš roznášet, a tím ohrozit ostatní obyvatele domu.

Jak na správné umístění jedu na myši

Jed na myši je zapotřebí vždy umístit do deratizačních staniček, které budou označené tak, aby bylo zřejmé, že obsahují nebezpečný přípravek. Tím zajistíte bezpečí pro všechny živé tvory, kteří se mohou v domě vyskytovat. Postup dávkování je poté snadný, ale vždy si nejprve přečtěte bezpečnostní návod k použití.

1. Aplikační dávka - do jedné deratizační staničky umístěte pro hubení myší vždy 1-2 sáčky tedy 20-40g jedu.

2. Výběr místa častého výskytu myší - najděte místo, kde jste zaznamenali největší pohyb myší - mohou to být různé díry, nory, či cestičky. Tuto oblast nijak nečistěte, pouze odstraňte všechny potraviny nebo jiná vnadidla, která by mohla odpoutat myší pozornost.

3. Umístění jedu na myši - samoobslužné sáčky umístěné ve staničce poté do těchto míst připevněte, avšak dejte pozor, aby to nebylo na dosah dětí či domácích zvířat.

Jed na mysi

Kdy začne jed účinkovat?

Jakmile jed na myši nastražíte na požadované místo, nezbývá nic jiného než čekat, než se do něj myš s chutí pustí. Jed nefunguje okamžitě, proto to hned druhý den nevzdávejte. Hubení myší zpravidla trvá 3-10 dní, podle toho, jak je myš odolná, ale výsledný efekt jistě stojí zato. To, že jed myš nezahubí zrovna na místě je v mnoha ohledech dokonce výhodou:

  • Myši po požití jedu odchází z domu - otrávená myš má totiž díky ztrátě krve obrovský pocit žízně, a tak se zpravidla vydává ven hledat zdroj vody, u které také následně zahyne. Vám tedy odpadá starost s jejich odklízením.
  • Ostatní myši nemají podezření, že se jedná o jed – myši jsou velice chytrá stvoření, a kdyby došlo k úmrtí jejich druha bezprostředně po požití jedu, ostatní myši by se mu poté obloukem vyhýbali.

Doufáme, že jste se dozvěděli dostatek informací k účinnému hubení myší a přejeme Vám hodně úspěchů, ať se myší nadobro zbavíte.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?