Jak vybrat nejlepší drtič na ovoce

Máte ovocný sad nebo malou vinici a chcete si ušetřit práci a především čas při zpracování ovoce? Hrozny, jablka i další ovoce je zapotřebí před jejich lisování nebo moštování nejprve nadrtit, a právě s tímto Vám pomůže drtič ovoce. Jak takový drtič na ovoce funguje a podle čeho vybrat ten nejlepší drtič ovoce?Jak vybrat drtic ovoce

Jak funguje drtič na ovoce?

Drtič na ovoce je velmi jednoduché, ale zároveň šikovné zařízení. S jeho pomocí už nebudete muset zdlouhavě drtit ovoce ručně. Ovoce jen jednoduše nasypete do násypky během chvilky máte hotovo. Jak ale takový drtič na ovoce funguje? Jedná se v podstatě o nádobu, nejčastěji vyrobenou z nerezu, která se směrem dolů zužuje a na jejím dně jsou umístěny válce, které proti sobě rotují a drtí ovoce. Válce se mohou otáčet pomocí kliky, vrtačky nebo motoru. Pod toto zařízení je zapotřebí umístit nádobu, do které bude drť padat. Tímto způsobem drtič ovoce pěkně pocuchá a vytvoří tak ideální základ pro následné lisování nebo moštování.

 

Jak vybrat drtič na ovoce?

Existuje mnoho druhů šrotovníků na ovoce, jak tedy vybrat ten, který Vám bude nejvíce vyhovovat? Jedním ze základních parametrů je jistě materiál. Drtič ovoce může být vyroben ze dřeva, plechu, plastu nebo nerezu. Pokud chcete, aby se Vám drtič snadno umýval a také dlouho vydržel, rozhodně doporučujeme pořídit si tu poslední variantu, tedy drtič ovoce z nerezu. Důležitá otázka, kterou si při výběru drtiče musíte položit, je jaké množství ovoce plánujete drtit.

  • Ruční drtič na ovoce – je ideální, pokud máte pár ovocných stromů nebo malý domácí vinohrad. Ruční drtič ovoce za Vás zastane spoustu práce, ušetří hromadu času a přitom do něj nemusíte investovat desetitisíce. Jak se říká, je to hodně muziky za málo peněz. Jelikož ale ovoce budete drtit ručně páčkou, je tento drtič ovoce vhodný pro zpracování menšího počtu ovoce.
  • Elektronický drtič ovoce – po počáteční nemalé investici za Vás elektrický drtič ovoce zastane veškerou práci. Tento drtič ovoce se ovšem pohybuje v celkem vysoké cenové relaci, a proto se vyplatí především těm, kteří potřebují zpracovat opravdu velké objemy ovoce.

Plánujete drtit hrozny, jablka, hrušky nebo jiné ovoce? Pokud se chystáte na lisování hroznů, budete potřebovat mlýnek na hrozny, který je vybaven speciálními válci vhodnými právě pro mačkání vinné révy. Pro drcení tvrdšího ovoce jako jsou jablka, hrušky apod. je nutné použít válce s hroty. Za nás můžeme doporučit drtič ovoce  2v1, u které si můžete libovolně měnit válce vhodné k drcení hroznů a válce s hroty přizpůsobené k drcení jablek. Při zvolení tohoto typu drtiče nemůžete při výběru udělat chybu.

Věříme, že letošní sezóna sklízení ovoce bude s drtičem hračka a přejeme dobrou chuť při ochutnávání lahodného domácí moštu nebo pálenky.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?