Jak na kuny v autě

Každý, kdo měl tu čest s kunou v motoru, by jistě mohl vyprávět, co všechno kuna v autě dokáže napáchat. Rozkousané hadičky, gumová těsnění, kabely, v těch horších případech auto dokonce nelze nastartovat a musíte navštívit autoservis, kde necháte tisíce korun. Co však proti kunám do auta pořídit, aby se do motoru již nevrátili?
kuna v aute

Co kuna v motoru hledá?

Především na podzim a v zimě kuna v autě hledá teplo a přístřeší, kterému se jí ve vyhřátém motoru dostává požehnaně. Kuna však kromě přístřeší hledá i něco k jídlu, a tak rozkouše na co přijde. Ideální ochranou proti kunám je dobře zabezpečená garáž, do které se kuna zkrátka nedostane. Pokud však takovou možnost nemáte, nezbývá jiná možnost, než kuny udržet co nejdále od Vašeho auta.

Co použít proti kunám do auta?

Kuna je velmi chytré a přizpůsobivé zvíře, a na všelijaké babské rady, jako použití lidských vlasů, kočičích či psích chlupů si časem zvykne, avšak za zkoušku to jistě stojí. Zaručenějším trikem, jak se zbavit kuny v autě, je použít ultrazvukový odpuzovač kun do auta.

Jak ultrazvukový odpuzovač kun do auta funguje?

Plašička kun do auta vydává pro kuny velice nepříjemné ultrazvukové signály, které se v motorovém prostoru vozidla krásné šíří, a tak kuna auto za krátkou dobu opouští. Aby si však tato chytrá šelma na plašič kun do motoru nezvykla, musí mít naprogramovanou automatickou změnu kmitočtu.

Jak odpuzovač kun do auta umístit

Před vložením plašiče kun do motoru doporučujeme motor dobře umýt, abyste odstranili pachové stopy, kterými si kuna značkuje své teritorium. Poté plašič pro ochranu auta vložte ideálně na vrchol motorového prostoru nad nádobou na kapalinu ostřikovačů. Plašič podle typu napájení buď zapněte na baterie nebo napojte na autobaterii v autě.

odpuzovac kun do auta

Věříme, že odpuzovač kun do auta Váš problém vyřeší a budete mít od tohoto mazaného škůdce klid. Přejeme hodně štěstí!


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?