Jaké vybrat přípravky proti čmelíkům u slepic

Objevili jste čmelíky u slepic a potřebujete se jich co nejrychleji zbavit? Pak jste tu naprosto správně! Připravili jsme pro Vás ty nejúčinnější přípravky proti čmelíkům, díky kterým nebudou mít čmelíci u slepic šanci. Pro každého, kdo hledá způsob, jak se co nejrychleji zbavit čmelíků, vždy doporučujeme použít prostředky, kterými zahubíte všechny parazity schované se v kurníku a zároveň sprej nebo postřik na čmelíky určený přímo na slepice. Tak si pojďme ukázat, jak na čmelíky ve čtyřech jednoduchých krocích.
Muňky u slepic

1. Krok – důkladná likvidace čmelíků v celém kurníku

Aby čmelíci u slepic opravdu neměly šanci, doporučujeme vybrat jeden z přípravků uvedených níže, podle velikosti vašeho kurníku. Poté všechnu drůbež vyveďte z kurníku a kurník důkladně vyčistěte. Všechny níže zmíněné přípravky proti čmelíkům je potřeba zředit podle návodu, poté tímto koncentrátem pečlivě vystříkat celý kurník a nechat ho dostatečně vyvětrat.

 

2. Krok – použít postřik na slepice proti čmelíkům

Čmelíci se mohou ukrývat také v peří slepic, proto doporučujeme zároveň aplikovat sprej na čmelíky, který se aplikuje přímo na kůži drůbeže. Tento postřik na slepice proti čmelíkům funguje okamžitě po použití jako odpuzovač všech roztočů. Postřik na čmelíky navíc chrání slepice dlouhodobě před dalším napadením parazity. Nemusíte se bát, že by tento sprej na čmelíky slepicím jakkoliv ublížil. Přírodní účinná látka obsažená v tomto repelentu není přijímána do krevního oběhu a tedy se nedostane ani do vajec. Účinné repelenty proti čmelíků jsou uvedeny v přehledu níže a vybírejte je vždy podle velikosti Vašeho chovu.

 

3. Krok – opakování aplikace

Ačkoliv se může zdát, že už máte vyhráno, celou dezinfekci kurníku doporučujeme po cca 5-8 dnech zopakovat. Čmelík kuří totiž snáší vajíčka v různých škvírách a úkrytech a i když jste dospělé čmelíky u slepic zahubily, tak ukrytá vajíčka se vyvíjejí dál. Právě asi po týdnu se začnou tito jedinci líhnut a dospívat a pokud je nevyhubíte dřív, než se začnou rozmnožovat a snášet další vajíčka, můžete skončit v začarovaném kruhu. Celou aplikaci proto doporučujeme jednoduše zopakovat a budete mít po problému.

4. Krok – nezapomeňte na prevenci

I když jste se všech čmelíků u slepic úspěšně zbavili, nezapomínejte na prevenci. Stačí aby u vás dosedl například holub napadený těmito parazity a máte na problém zaděláno nanovo. Celý kurník proto udržujte v čistotě a jako prevence je účinná křemelina proti čmelíkům. Jedná se o čistě přírodní prášek, který Vašim slepicím neublíží a můžete klidně konzumovat dále jejich vejce. Tento křemenitý prášek narušuje ochrannou povrchovou vrstvu těla parazitů, a tedy jakmile se nějaký slepičí parazit v kurníku objeví, tak ihned uhyne a nedojde k jeho přemnožení.

 


Doufáme, že jste se dozvěděli všechny důležité informace, jak se zbavit čmelíků u slepic a věříme, že s touto účinnou kombinací přípravků budete mít od čmelíků u slepic klid. Přejeme hodně úspěchů.

 

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?