Proč pořídit do domácnosti škrabadlo pro kočky?

Plánujete si pořídit do domácnosti kočku a přemýšlíte, jestli ji pořídit kočičí škrabadlo? Odpověď na tuto otázku bude rozhodně ano. Škrabadlo pro kočky patří do základní výbavy každé kočky hned vedle kvalitního krmení a kočičí toalety. Proč je ale škrabadlo tak důležité a měl by si ho pořídit každý chovatel koček? Důvodů je hned několik, pojďme se na ně podívat.
skrabadlo

Lovec a šelma

V každé kočce přebývají instinktivní vlastnosti lovce a šelmy. Kočky jsou už od pradávna naučené značkovat si své území pomocí vypouštění feromonů při škrábání, stejně jako si označuje svoje teritorium značkující pes. Je to jejich přirozené chování, které kočku nelze nijak odnaučit. Pokud už doma kočku máte, zajisté jste si na otázku, proč kočce pořídit škrabadlo ihned odpověděli sami. Kočičí škrabadlo ochrání váš koberec, židle, pohovku a další nábytek před zničením.

Broušení drápků

Při škrábání o kočičí škrabadlo si kočka zároveň odstraňuje odumřelé buňky z drápků. Drápky totiž kočkám rostou po celý život jako lidem nehty, a proto je musí pravidelně obrušovat. K obrušování drápků zpravidla slouží škrabadlo pro kočky omotané sisalovým lanem, které má dlouhou životnost a kočkám slouží pro obrušování klidně i dlouhé roky.

 

Místo pro hru a zábavu

Především koťata a mladé kočky chvíli neposedí, rády skáčou, hrají si a šplhají do výšky. Škrabadlo pro kočky pro ně tedy zároveň představuje takový zábavný park, kde se vydovádí a unaví. Kočičí škrabadlo tedy opět ochrání váš nábytek a všechny předměty v okolí, které by jinak kočka využila ke svým hrám. Čím aktivnější kočku máte, tím variabilnější by škrabadlo pro kočku mělo být. Je však důležité vybírat vždy stabilní škrabadlo pro kočku. Mohou to být škrabadla a prolézačky pro kočky na zeď, kočičí strom nebo škrabadlo pro kočky upevněné ke stropu. I přes to, že si pořídíte malé kotě, vždy myslete na to, jak bude kočka veliká v dospělosti, abyste pořídili škrabadlo pro velké kočky a nemuseli ho po pár měsících měnit za nové.

Místo pro odpočinek a výhled

Některé kočky a kocouři se rádi celé dny ukrývají, lenoší nebo pozorují okolí. Taková kočka ocení kočičí škrabadlo na zeď nebo kočičí strom na zeď s poličkami, na kterých jsou měkké polštáře nebo domečky. Škrabadlo a odpočívadlo pro kočky jim zajistí nerušený odpočinek.

Nemusíte vymýšlet, jak vyrobit škrabadlo pro kočky. Na trhu existuje opravdu veliké množství kočičích škrabadel. Můžete vybrat malé škrabadlo pro kočky, škrabadlo nebo kočičí strom pro velké kočky, odpočívadlo a škrabadlo na zeď, kočičí strom na zeď, rohové škrabadlo pro kočky, prolézačky pro kočky atd. Jaké bude nejlepší škrabadlo pro kočky posoudíte nejlépe vy sami podle vašich prostorových možností a temperamentu vaší kočky. Na trhu naleznete různé levné kočičí škrabadlo, ale raději se vždy zaměřte na to, aby to bylo stabilní, robustní a kvalitní škrabadlo pro kočky.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?