Pes a zima: vyhřívaná podložka pro psa

Bojíte se v zimě o zdraví svého chlupatého čtyřnohého kamaráda? Zimní měsíce jsou velkou zátěží nejen pro lidský organismus, ale i pro ten psí.  Jak poznat, že je psovi zima a jak pečovat o psa v zimě? Pomůže topný koberec pro psa nebo topení psí boudy a podle čeho ho vybrat? To vše se dozvíte v tomto článku, tak čtěte dále.
Vyhrivana_podlozka_pro_psa

Jak poznat, kdy je psovi zima

Určitá psí plemena v zimě nadobro ožijí a užívají si zimy i sněhu. Mezi taková plemena patří například Malamuti, Husky nebo Bernský salašnické pes. Jiná psí plemena však v zimě nechtějí ani vystrčit tlapku z domu. Záleží tedy na velikosti a váze psa, kvalitě srsti, ale také na tom, jak je váš mazlíček starý a jestli je pes venku v zimě zvyklý. Zimu snáší o dost hůře především nemocní a staří psi, štěňata a feny po porodu. Že je psovi zima poznáme podle toho, že pes leží tak, aby si dýchal na břicho a tím se zahříval. Při podchlazení se pes klepe, případně kňučí a má studené uši i nohy.

K čemu je vhodná vyhřívaná podložka pro psa

Podchlazení se může týkat nejen psů žijících venku v psí boudě, ale také psů, kteří dlouhou dobu leží na studené podlaze. Nejvíce nebezpečně je, když je pes promočený a je dlouho vystaven nízkým teplotách. Vyhřívaná podložka pro zvířata je tedy výborná z toho důvodu, že pomáhá rychleji vysušit srst mazlíčka a tím zabraňuje vzniku onemocnění.

  • Vyhřívaná podložka do bytu - hřejivá podložka pro psa je výborné řešení, pokud máte doma chladné podlahy. Topný koberec působí jako běžný koberec v domácnosti, ale psa hezky hřeje a pomůže mu vysušit srst. Další skvělé využití může mít také jako vyhřívaná podložka pro štěňata nebo feny po porodu. Vybírejte však pratelné podložky pro psy, abyste po prvním zabláceném dni nemuseli topný koberec vyhazovat.
  • Topení do psí boudy – pokud váš pes tráví veškerý čas v psí boudě, můžete mu v zimním období pořídit topení do psí boudy. Vyhřívání psí boudy se doporučuje, až když jsou teploty okolo nuly nebo pod nulou. Vytápění psí boudy by se nemělo přehánět, aby teplotní rozdíly venku a uvnitř boudy nebyly příliš velké.


Jak funguje hřejivá podložka pro psa

Vyhřívaná podložka pro psa, kočky nebo jiná zvířata udržuje stálou povrchovou teplotu okolo 30°C. To je na dotek příjemná teplota jak pro člověka, tak i pro domácí zvířata. Teplo vydávané topnou podložkou je pro lidský tepelný vjem sotva postřehnutelné, ale pro vašeho mazlíčka naprosto dostačující. Elektrický topný koberec nebo vyhřívací podložka pro psy neplní funkci topení, tedy nemá za úkol zvyšovat teplotu v bytě nebo v psí boudě na vysokou teplotu, jelikož to pro psí organismus není zdravé. Princip je v tom, že jakmile si pes lehne na výhřevnou podložku, prostor mezi podložkou a psí srstí se dostatečně zahřeje. Pejskovi bude během chvilky příjemné teplo, ale zároveň nehrozí přehřátí .

Jak umístit topení do psí boudy

Pokud plánujete topný koberec nebo vyhřívanou desku pro psa využít jako topení do psí boudy, doporučujeme ho umístit jedním z těchto dvou způsobů:

  • Umístění na podlahu – při umístěné elektrické topné rohože přímo na podlahu, ucítí pes teplo ve větší ploše dotyku, než při umístění na stěnu. Vyhřívaná podložka pro zvířata se doporučuje umístit pouze na ½ podlahové plochy, aby si mohl pejsek vybrat, zda bude ležet na hřejivé podložce nebo ne. Výhřevná deska i topný koberec pro psa musí být položen na rovné podlaze a neměl by být ničím překryt.
  • Umístění na stěnu – termo podložku pro psa můžete umístit také na stěnu psí boudy. Topení do psí boudy doporučujeme umístit vždy pouze na jednu stěnu. Pes bude mít na výběr, jestli se přitulí spíše k chladnější stěně nebo k té vyhřívané.

Vyhřívaná podložka pro psa se vyrábí v různého materiálu a v několika velikostních provedeních a je pouze na Vás, která hřejivá podložka nebo topný koberec bude nejvíce vyhovovat Vám i vašemu mazlíčkovi :)


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?