Jak se zbavit myší? Pomůže past či jed na myši!

Slyšíte především po nocích škrábavé  či chroupající zvuky, nebo jste dokonce našli nakousané potraviny a malé černé bobky? Pak se k Vám nejspíše nastěhovaly myši. Především v zimním období to není nic neobvyklého. Stačí malá dírka a myš si najde cestu za teplem a potravou. Jak se ale myší v domě co nejrychleji zbavit?
Jed na myši

Odhalení všech míst, kde se myši ukrývají

Nejprve zkuste zjistit, kde všude se myši pohybují a ukrývají. Nejčastěji to budou malé tmavé prostory a úkryty v podkroví, ve sklepě, ve stropních podhledech, ve zdi nebo za nábytkem. Čím více úkrytů odhalíte, tím máte větší šanci, že se všech myší v domě zbavíte. Jakmile všechny tyto úkryty odhalíte, můžete tam nastražit past na myši nebo jed na myši.

Je účinnější past nebo jed na myši?

Zda bude lepší použít past na myši nebo jed na myši nemůžeme jednoznačně říci. Záleží na každém, který způsob pro něj bude přijatelnější a kterému dá přednost. Oba dva principy, jak se zbavit myší v domě, jsou však velice účinné.

  • Past na myši – past na myši nebo pastička na myši je tím nejstarším a stále velice účinným způsobem, jak se zbavit myší v domě. V dnešní době si však můžete vybrat z velkého množství druhů pastiček na myši. Klasická pastička na myši určitě není pro nikoho novinkou. Tuto pastičku nastražíte pomocí pružiny a čekáte, až se myš dotkne návnady, tím dojde ke spuštění mechanismu a k silnému sklapnutí pasti. Pozor však dávejte při odklízení myší, jelikož mohou být přenašeči mnoha onemocnění.  Pokud jste pro humánnější způsoby a nechcete myším ublížit, pouze je odchytit, bude pro Vás lepší volbou živolovná past na myši. Tuto past je však zapotřebí často kontrolovat, aby se v ní myš po odchytu netrápila.
  • Jed na myši – jed na myši je druhým tradičním a velice účinným způsobem, jak se zbavit myší. Pokud však máte v domácnosti děti nebo domácí mazlíčky, rozhodně nedoporučujeme používat otrávené zrní, které může myš roznášet, a tím ohrozit ostatní obyvatele domu. Pokud tedy hledáte bezpečnější způsob, jak se zbavit myší pomocí jedu na myši, doporučujeme jed na myši ve formě sáčků umístěných v deratizačních staničkách. Tento jed funguje se zpožděním, a proto budete muset pár dní počkat, ale výsledek stojí za to. Myši jsou totiž velice chytré a když najdou novou nástrahu, pošlou nejprve průzkumníka. Pár dní vyčkají, a když se mu nic nestane, vrhnou se na tuto nástrahu i ostatní.  Během pár dní se však u myší postupně projeví následky požití jedu. Myš začne mít více zředěnou krev, dostává žízeň, a tak se nejčastěji vydává hledat ven zdroj vody. Do domu se již nestihne vrátit, a tak nebudete mít ani starosti s jejím odklízením.

Past nebo jed na mysi

Nejdůležitější je prevence

Jakmile se myší v domě zbavíte, ať už pomocí pasti na myši nebo jedu na myši, zaměřte se na to, aby se k Vám již žádné další myši nedostaly. Zkuste najíš všechny štěrbiny, kterými by se myš mohla do domu dostat a utěsněte ji pomocí betonu, sádry nebo jiného materiálu, který myš nerozkouše. Všechno, co by myším mohlo chutnat, uchovávejte v pevně uzavíratelných nádobách. 

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?