Jak na mravence ve skleníku

Strávili jste několik hodin ve skleníku, abyste si vypěstovali vlastní chutnou zeleninu a nyní se Vám do něj nastěhovali mravenci? Pak je zapotřebí se proti mravencům vyzbrojit a najít co nejdříve účinný prostředek, jak se zbavit mravenců ve skleníku, ale i na zahradě.
Jak na mravence ve skleníku 1

Proč mravenci ve skleníku škodí?

Mravenci jako takový jsou velmi užitečný a pracovitý hmyz. Mravenci provzdušňují půdu, a protože dělají pouze malinké chodbičky, tak nepoškozují kořínky rostlin. Mravenci navíc pomáhají udržovat čistotu a odstraňují tlející zbytky ostatního hmyzu. Proč tedy hledáme způsoby, jak se zbavit mravenců ve skleníku a jak na mravence? Mravenci na zahradě a ve skleníku škodí především tím, že roznášejí mšice, se kterými žijí v symbióze. Mravenci totiž mají rádi sladkou chuť, kterou mšice produkují, tzv. medovici. Mravenci si proto vždy vyberou rostlinu, na které by se daly mšice pěkně chovat, a tam si je nosí, krmí je a pečují o ně. Našim rostlinkám tedy neškodí ani tak mravenci jako mšice které si mravenci velmi hýčkají. Teplé a vlhké prostředí, kde mají dostatek potravy je však pro mravence ideální, a tak se během chvilky ve skleníku zabydlí a přemnoží.

Jak se zbavit mravenců ve skleníku

Existuje spoustu nepřesvědčivých triků, jak se zbavit mravenců ve skleníku. Babské rady však většinou nezabírají a žádná silná chemie není proti mravencům ve skleníku vhodná, aby nedošlo k znehodnocení zeleniny. 100% přírodní látkou, která rostlinám neublíží, a přitom je proti mravencům velice účinná, je křemelina na mravence. BIO křemelina působí proti mravencům tak, že jakmile s ní mravenec přijde do styku křemelina mravence dehydratuje a po nějakém čase ho doslova vysuší. Nemusíte se přitom bát, že by mohla křemelina zelenině a potažmo Vám po její konzumaci ublížit. Je to čistě přírodní produkt, který se využívá i v potravinářském průmyslu.
Křemelina na mravence

Jak vyhubit mravence na zahradě

Mravenci se do skleníku přestěhovávají ze zahrady, a proto je dobré vyhubit mravence i na zahradě okolo skleníku. Můžete využít opět křemelinu, jelikož její velikou výhodou je, že neztrácí účinek ani po dešti. Další možností je použít nějaký postřik nebo sprej na mravence vhodný k hubení mravenců na zahradě. Tyto přípravky mají zpravidla okamžitý účinek a můžete je aplikovat na všechny úkryty a cestičky odkud k Vám mravenci přicházejí. Věříme, že se těmito účinnými prostředky už u Vás mravenci ve skleníku nebudou mít šanci.


SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?