S infralampou ke zdravému vývoji mláďat


Při chovu a odchovu zvířat je klíčové zajistit optimální podmínky, které podporují jejich zdraví, růst a vývoj. Zabezpečení stabilní teploty patří mezi ty nejdůležitější faktory, se kterými se při chovu a odchovu mláďat setkáváme. Infralampy a infrazářiče se staly tím nejvíce spolehlivým a efektivním zdrojem tepla. Tyto speciální zářiče využívají infračervené záření a přinášejí mnoho výhod při vytváření ideálního prostředí pro chovaná zvířata. V tomto článku se podíváme na to, jak mohou infralampy a infrazářiče pomoci při chovu a odchovu zvířat.

sele-3


Hlavní benefity infralamp a infrazářičů při chovu a odchovu mláďat

Regulace teploty

Infralampy a infrazářiče umožňují snadnou regulaci teploty ve vyhřívacích zónách mláďat. Zajišťují stabilní a příjemné prostředí, které je nezbytné pro jejich správný růst a vývoj.

 

Podpora růstu a vývoje

Infračervené záření  proniká hlouběji do těla zvířat, díky tomu dochází k výživě buněk, většímu prokrvení a urychlení růstu. Infračervené záření také stimuluje imunitní systém, což napomáhá zvýšit jejich odolnost vůči nemocem.

Energetická efektivita

Infrazářiče a infralampy jsou známé pro svou energetickou efektivitu ve srovnání s jinými způsoby ohřevu. Infračerveného záření je přímo zaměřeno na ohřev zvířat a okolního prostoru. Díky tomu minimalizují ztráty tepla a spotřebu energie, což je nejen ekonomicky výhodné, ale také šetrné k životnímu prostředí.

INFRA LAMPA KURATA


Infralampa nebo infrazářič? Aneb co vybrat pro svůj chov?

Při výběru se řídíme zejména velikostí svého chovu, obecně je pro menší chovy doporučována infralampa, pro větší a velké chovy infrazářič. Infralampa pro drůbež, selata a jiná mláďata v drobných chovech může nahradit umělou kvočnu. V této lampě je zabudována výhřevná žárovka zářící infračervené světlo. Pokud je náš chov větší velikosti, je pro nás vhodnější infrazářič, který je schopen vyhřívat od 200 ks kuřat a více. Výhřevná žárovka je v tomto zařízení úzká trubice, která vydává infračervené záření. Dle našich potřeb můžeme do našeho chovu vybrat nástěnný infrazářič, stropní infrazářič nebo přenosný infrazářič.

Infrazářiče v chovatelství zaujmuli významné místo a jejich obliba mezi chovateli stále roste. Pokud chcete zabezpečit teplo pro svá mláďata, podpořit je v jejich růstu a celkově přispět ke zlepšení životních podmínek ve svém chovu, budou pro Vás tou pravou volbou. Vzhledem k jejich energetické efektivitě představují skvělou investici s  rychlou návratností.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?