Škrabadlo pro kočku: Jak vybrat to pravé?

Škrabadlo pro kočky je nepochybně nedílnou součástí každé domácnosti, kde se kočky vyskytují. Dnešní trh nám nabízí široké spektrum kočičích škrabadel, a právě v této pestrosti nabídky se můžeme ztrácet při výběru toho nejvhodnějšího. Jestliže se ocitáte v situaci, kdy hledáte to pravé škrabadlo pro Vaši kočku a nevíte, podle čeho se rozhodnout, pak jste na správném místě. V tomto článku se dozvíte, co je důležité zvážit, aby kočičí škrabadlo splnilo Vaše očekávání a naplnilo potřeby vašeho kočičího kamaráda.
jak_vybrat_skrabadlo_pro_kocku

Kapacita místa

Jedním z klíčových faktorů při výběru škrabadla jsou naše prostorové možnosti. Škrabadlo pro kočky se vyrábí v různých velikostech od malých odpočívadel až po škrabadla xxl. Doporučujeme vybrat vhodné místo ještě předtím, než si škrabadlo pro kočky přinesete domů. Pozice škrabadla by měla poskytnout kočce dobrý výhled tak, aby z vyvýšeného místa mohla pozorovat okolní dění.

Počet koček

Počet našich čtyřnohých mazlíčků je taktéž velmi důležitý při výběru toho správného škrabadla pro kočky. Pokud máte více než jednu kočku, vyberte velké škrabadlo pro kočky, které nabízí více lůžek. Škrabadlo pro kočky s jedním pelíškem by mohlo způsobit nevítané boje mezi vašimi mazlíčky a vytvořit nepohodu v celé domácnosti.

Návrh bez názvu (12)

Velikost, váha a věk kočky

Každé škrabadlo pro kočky by mělo nabídnout informaci, do jaké váhy kočky je doporučeno. Pokud jste majitelé velkých koček, vybírejte z robustních a stabilních škrabadel, nebo využijte rohové škrabadlo pro kočky. Malé škrabadlo pro kočky a odpočívadlo pro kočky, ocení zejména neobratná koťátka a také starší kočky, pro které je škrabadlo pro velké kočky již problematické na užívání. Pro menší a střední kočky se zálibou výšek je vhodné moderní škrabadlo pro kočky. Jedná se o kočičí škrabadlo na zeď, které se stává více a více populárním. Nástěnnou sadu si můžete individuálně rozvrhnout dle prostorových možností, přičemž obvykle nabízí několik stupaček, sloupků na škrábání a měkounký pelíšek. Tato alternativa klasického škrabadla pro kočky je prostorově úsporná, vkusná a trendy.

vek-kocek-do-textu

Naplnění potřeb a představ

Na závěr si položme otázku, co od škrabadla pro kočky očekáváme a zamysleme se nad preferencemi a chováním naší kočky. Tráví Vaše kočka převážnou část dne venku, nebo je trvale pouze v bytě? Má škrabadlo pro kočku plnit pouze funkci pelíšku, nebo potřebujeme odpočívadlo pro kočky či kočičí škrabadlo s velkou sisalovou plochou na škrábání drápků a herními prvky k rozvernému hraní?

Pevně věříme, že po přečtení tohoto krátkého článku a zodpovězení na klíčové otázky, jste zase o krok blíže k tomu, abyste pro Vaši kočku vybrali to nejlepší škrabadlo pro kočky pod kočičím sluncem. Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného škrabadla pro kočky, neváhejte nás kontaktovat a my Vám rádi pomůžeme vybrat to nejlepší škrabadlo a odpočívadlo pro kočky pro Vaše potřeby.

  
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?