Jak se zbavit krtků na zahradě

S krtkem na zahradě se jistě setkal každý z nás. Když však tento tvor rozrývá naši upravenou zahradu nebo zahrádku připravenou pro pěstování sazenic, často nám dochází trpělivost. Krtek je chráněné zvíře, a proto jedinou možností, jak se zbavit krtků, je jejich vypuzení z našeho pozemku. Jak ale na to? Tady jsou osvědčené tipy, jak vyhnat krtka!
Plašiče krtků

Proč krtek navštíví právě Vaši zahradu

Krtek je menší černý hmyzožravec. Pokud tedy navštívil zrovna Vaši zahradu, můžete být potěšeni, jelikož to signalizuje, že je plná žížal a dalšího života. Tato radost však především každého zahrádkáře rychle přejde,  jakmile mu na jeho zahradě přibude nespočet krtin. I když zahrada vypadá, jakoby by ji napadlo celé stádo krtků, může za to často krtek jediný, jelikož je schopný hloubit chodby rychlostí 12-15m za hodinu a to po celý rok, jelikož krtci nepřezimují.

Jak na krtka

Krtek má špatný zrak, ale zato mu příroda nadělila velice silný sluch, čich a citlivost na zemské vibrace. Pokud tedy hledáte možnost, jak vypudit krtka ze zahrady, bude nejlepší cílit právě na tyto smysly. Čím můžeme zkusit krtka vyhnat ze zahrady:

  • Chemické odpuzovače – nasáknutý hadr naftalínem nebo benzínem můžete zkusit umístit do jeho chodbiček.
  • Aromatické květiny – další možností je vysadit na zahradu rostliny, které krtkovi nevoní, jako jsou afrikáni nebo pryšec křižmolistý.
  • Časté sekání trávníků – krtek nemá rád hluk a časté sekání zahrady a jiné hlučné aktivity na zahradě  ho mohou vypudit.

Pokud nechcete zkoušet babské rady, jak se zbavit krtků na zahradě, můžete vyzkoušet osvědčený plašič krtků nebo past na krtka.

 

Co je to plašič krtků

Odpuzovač nebo plašič krtků je speciální elektronické zařízení, které pouze jednoduše umístíte do země na místo, odkud chcete krtky vyhnat. Plašič na krtka generuje ultrazvukový signál v kombinaci s krátkodobými pronikavými vibracemi. Tyto vibrace a zvuky jsou pro krtky, ale i další živočichy žijící v zemi jako jsou hadi, hraboši nebo myši velice nepříjemné a způsobují, že se tito živočichové cítí neustále ohroženi. Krtci žijí v neustálém stresu, a tak se nakonec rozhodnou změnit místo působení na nějaké klidnější a budete mít po problému. Odpuzovač krtků můžete používat i preventivně - krtci, hadi, hraboši i další hlodavci se hned od začátku vyhnou usazování na tomto místě, protože se zde nebudou cítit bezpečně.
Odpuzovač krtků, hadů, hrabošů

Jak vybrat nejlepší odpuzovač krtků

Při výběru plašiče krtků si pozorně zjistěte, na jakém principu odpuzovač krtků funguje. Aby byl plašič na krtky co nejúčinnější, měl by kombinovat ultrazvukové signály ideálně v náhodně se měnící frekvenci od 300 do 1000 kHz s vibracemi. Pořadí vibrací a zvuků na různých frekvencí by mělo být náhodné, aby si krtek nemohl na signály zvyknout a nevrátil se. Můžeme doporučit plašič krtků, hadů a hrabošů MOTOR VIBRASONIC M6, který všechny tyto parametry splňuje.

Výhody elektronického plašiče krtků

Ultrazvukový a vibrační plašič krtků je naprosto netoxický a bezpečný pro děti i zvířata. Po jeho instalaci se tedy nemusíte bát, že by plašič na krtka komukoliv ublížil. Pokud vyberete odpuzovač krtků s voděodolným krytem, můžete ho používat po celý rok za jakýchkoliv venkovních podmínek. Plašič krtků navíc vyžene z Vaší zahrady zároveň další nežádané návštěvníky, kterými jsou hraboši, myši nebo hadi.

Vyzkoušejte naše tipy a věříme, že budou platit i na toho Vašeho pracovitého zahradního hosta.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

 

Potřebujete poradit nebo objednat?