Bazének pro psy aneb jak na koupání psa

Většina domácích mazlíčků si vodu užívá stejně jako jejich majitelé a některé rodiny dokonce rády sdílí vodní radovánky se svými miláčky. Avšak není úplně rozumné ponechat psa nebo jiného domácího miláčka skočit do bazénu, který máte na zahradě. V tomto článku se podíváme na to, jak ochladit pejska a vytvořit bezpečné a zábavné prostředí - bazén pro psy. Zaměříme se na to, jak minimalizovat rizika a jak si co nejvíce vychutnat čas strávený u bazénu se svými mazlíčky. Nechte se od nás inspirovat a načerpejte nějaké tipy na bazének pro psy.

bazeny_pro_psy_agron_uvodni

Je vhodné, aby pes plaval v bazénu s chlorovanou vodou?

Ačkoliv pravidelně využíváte k osvěžení bazén ve své zahradě, je důležité zvážit, zda je pro koupání psů také vhodný. Chlorová voda může dráždit citlivé oči či uši vašeho psa a spolu s podrážděním jsou chlorové tablety toxické. Ujistěte se, že při koupání psů nepoužíváte žádné chemikálie, jako je chlor. Psí bazén nepotřebuje přidání těchto látek.

Skládací bazének a na co brát zřetel?

Bazén pro psy je vhodný pro psy malého až středního vzrůstu. Před nákupem bazénu nezapomeňte důkladně změřit svého psa, aby se mu přesun do bazénu a z něj pohodlně dařil. Psí bazény by měly být odolné vůči poškrábání, mít protiskluzové dno a stěny vyztužené MDF-deskami. Speciální plastový povrch psího bazénu by měl být odolný vůči škrábancům, díky čemuž může bazének pro psy vydržet déle.

Bazény pro psy jsou ideální pro psy menšího až středního vzrůstu. Před zakoupením bazénu doporučujeme vašeho psa změřit, aby mu pobyt v bazénu přinášel pohodlí. Bazény určené pro psy by měly být odolné vůči poškrábání, mít povrch s protiskluzovou úpravou a stěny vyztužené MDF-deskami. Speciální plastový povrch bazénu by měl být navržen tak, aby odolával škrábancům. Psí bazének tak díky tomu může vydržet o něco déle.

Bazény pro psy a jejich benefity:

  • Fyzická aktivita: vynikající cvičení pro psy, které posiluje jejich svaly a klouby bez přetěžování.
  • Ochlazení psa: Bazény pro psa možnost ochladit se během horkých letních dní, což je zejména důležité pro psy s hustou srstí.
  • Zabavení a stimulace: hraní ve vodě poskytují psům mentální stimulaci a zábavu, což napomáhá zabavit jejich mysl a snížit úzkost.
  • Rehabilitace: Skládací bazény mohou být použity pro rehabilitaci psů po zranění nebo chirurgickém zákroku, protože voda poskytuje mírný odpor a podporuje pohyb.
  • Sociální interakce: Bazény mohou být místem pro sociální interakci mezi psy a jejich majiteli nebo jinými psy, což posiluje pouto mezi nimi.
  • Zlepšení zdraví kůže a srsti: Pravidelné koupání ve vodě může pomoci odstranit nečistoty a alergeny z kůže a srsti psů, což může vést ke zlepšení zdraví kůže a lesku srsti.

psi_bazen_koupani_v_bazenu_agron

První pomoc při přehřátí

  • odpočinek na stinném a chladném místě
  • zajištění cirkulace vzduchu
  • vlhký ručník k chlazení tlapek, vnitřních stran stehen a břicha
  • voda k pití (ne studená), nalejte vlažnou vodu do misky pro vašeho psa

V závěru je důležité uvést, že bazény pro psy nejsou jen prostředkem k fyzické aktivitě a zábavě, ale také slouží jako efektivní prostředek k ochlazení vašeho chlupáče během horkých letních dní. Investice do bazénu pro psy je nejen radostným zážitkem pro vašeho pejska, ale také klíčovým prvkem péče o jeho zdraví a pohodu. Bazének pro psy představuje skvělý doplněk pro váš dům a zahradu, poskytující nejen jednoduché osvěžení, ale také možnost k využití fyzioterapie pro psy. Pomocí bazénu můžete prohloubit svůj vztah se svým pejskem, zajistit mu potřebnou fyzickou aktivitu a zároveň mu poskytnout příjemné a bezpečné prostředí pro koupání a zábavu.

 
SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?