Kočky na zahradě: Jak na ně pomocí odpuzovačů?

I když kočky bývají často vnímány jako důvěrní společníci v domácnosti, občas mohou s sebou přinášet několik komplikací. Tyto problémy se zvláště prohlubují, když se cizí kočky rozhodnou učinit z vaší zahrady své pravidelné útočiště. Předtím, než se pustíme do hledání odpovědí na tento problém, je vhodné se na okamžik zastavit a zamyslet se nad tím, proč je vůbec nutné hledat efektivní metody na omezení jejich přítomnosti v okolí našeho obydlí. Kočky a jejich nekontrolovaná aktivita v prostoru našeho bydliště může vyvolávat plno nepříjemností jako jsou mrtvé myši a ptáci, nebo výkaly v trávníku.

blog-odpuzovac-kocek_02

Odpuzovač koček a jeho princip

Když přemýšlíme o způsobech, jak eliminovat kočičí návštěvníky, mnohým z nás přijde první na mysl použití ultrazvukových odpuzovačů. Bohužel jsou však kočky vůči těmto technologiím odolné, protože pro ně frekvence ultrazvukového plašiče není nepříjemná. Zde nastupují do hry pachové odpuzovače koček. Tyto odpuzovače koček využívají vůně, které jsou pro kočky nepříjemné nebo je rozčilující, což vede k tomu, že se vyhýbají oblastem, kde jsou tyto odpuzovače koček umístěny. Věděli jste, že kočky mají velmi citlivý čich a některé vůně jsou pro ně nejen nepříjemné, ale mohou je i vystrašit?

Pachové odpuzovače jako řešení

Pachové odpuzovače koček pracují na principu specifických vůní, které jsou pro kočky odpudivé. Mezi oblíbené nepříjemné vůně pro kočky patří psí srst, citrusy, pepř nebo esenciální oleje. Tyto vůně nejsou pro člověka nepříjemné, ale pro kočky mohou být dost odpudivé. Nejvíc se osvědčili pachové odpuzovače koček se psí srstí, protože psy jsou pro kočky odvěkými predátory. Přítomnost psího pachu z odpuzovače koček v kočce evokuje pocit, že na pozemku se vyskytuje pes, který na ní může kdykoliv zaútočit. 

Alternativní odpuzovače koček

Metoda vodních odpuzovačů spočívá v postřikování vodou při detekci pohybu v určité oblasti. Kočky obvykle nesnáší vodu, a proto se snaží vyhýbat místům, kde mohou být postříkány. Tato strategie je zejména účinná venku, kde není voda překážkou, avšak může to být nákladný způsob s náročností na obsluhu. 

blog-odpuzovac-kocek_03

Udržet kočky mimo vaši zahradu může být výzvou, ale správný odpuzovač koček to může zvládnout lépe, než byste si mysleli. Experimentujte s různými typy a najděte odpuzovač koček, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Přeji Vám hodně štěstí při úspěšném odpuzování koček a více pohody na zahradě!

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?