Jak si ochránit zahradu: Účinný odpuzovač krtků

Chcete-li řešit otázku, jak se zbavit krtka v zahradě, je důležité nejprve odložit myšlenku na jeho likvidaci, protože krtek je chráněný zákonem a ublížení mu není povoleno. Avšak existuje způsob, jak ho odstranit ze své zahrady - a tím je efektivní použití odpuzovače krtků. Zde se dozvíte o různých možnostech a jak si správně vybrat.

jak-se-zbavit-krtka

Jaké máme druhy odpuzovačů

Odpuzovač krtků s využitím pachu: Pachový odpuzovač na krtky funguje na principu využití balíčků obsahujících srst zvířat a dravců, která má svůj specifický zápach a tím znemožňuje krtkům vstup na váš pozemek.

Vibrační odpuzovač krtků: Ultrazvukový vibrační odpuzovač je inteligentní zařízení, které vysílá do země ultrazvukové signály s vibracemi, na které jsou krtci velmi citliví. Krtci střídají aktivitu a spánek ve čtyřhodinových blocích a reagují na vibrace, které vnímají. Tento princip využívají vibrační odpuzovače krtků.

Past jako alternativa

Pokud preferujete tradiční metody a zajímá vás, jak chytit krtka, namísto toho, abyste ho pouze vyhnali, můžete zvážit past na krtky. Trubková past se umisťuje do chodeb, kterými krtci procházejí, a zavírací mechanismus pasti jim neposkytne cestu ven. Když krtkem chytíte, můžete ho bezpečně přemístit na jiné místo mimo obydlenou oblast.

Dbejte na rychlou akci

Je důležité si uvědomit, že krtek na zahradě nebude jen tak odejít sám od sebe. Čím rychleji začnete řešit problém s krtkem, tím méně škody na vaší zahradě stihne napáchat. Odpuzovače krtků a pasti jsou cenově dostupné a pomohly již mnoha zahrádkářům ochránit svou úrodu a zahradu.

Věříme, že naše osvědčené rady jak se zbavit krtka Vám pomohou vyřešit váš problém a že se brzy budete moci radovat z krásné zahrady a bez hromádek od krtka.

SOUVISEJÍCÍ PRODUKTY

Potřebujete poradit nebo objednat?